Hlavní obsah
Sport

Plzeň téměř bez šance na výhru. Divák se navíc na atraktivní utkání v české TV nepodívá

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Adéla Stenzelová/Žongl

Viktoria Plzeň nastoupí už zítra k prvnímu utkání Evropské ligy. Čeká ji přitom hodně těžký soupeř v podání německého Eintrachtu Frankfurt. Zápas se navíc odehraje na osmapadesátitisícovém stadionu soupeře. Má vůbec Plzeň šanci na nějaké body?

Článek

Plzeň čeká výherce Evropské ligy ze sezony 2021/2022

O tom, že se bude jednat o pořádně těžkého soupeře, se mohou fanoušci českého klubu přesvědčit pomocí jeho výsledků v německé Bundeslize. V loňské sezoně skončil na šestém místě velice kvalitní soutěže. Letos je po čtyřech zápasech na čtvrtém místě, když dokázal porazit Mönchengladbach, Wolfsburg i Hoffenheim. Prohrál jen s velkoklubem Dortmundem.

V roce 2021/2022 Frankfurt dokonce Evropskou ligu vyhrál, když dokázal ve finále překonat po penaltách skotské Rangers. Předtím si přitom poradil s West Hamem či Barcelonou. Z toho je vidět, o jak velkého protivníka se jedná.

Jasná prohra se Slavií zasadila Plzni psychickou ránu

Plzeň sice v kvalifikaci na Evropskou ligu vyřadil bez větších problému Kryvbas i skotské Hearts, ale do utkání s Frankfurtem bude vstupovat po nemilosrdné prohře se Slavií. Při ní musel západočeský tým utrpět poměrně slušnou psychickou ránu.

V bráně tak po velice špatném výkonu zřejmě opět nastoupí Marián Tvrdoň, který se po zranění chopí své pozice jedničky. Viktorka se bude spoléhat i na svého ostrostřelce Šulce nebo obranu i s posilou Markovičem. Bude to ovšem na německého giganta stačit?

Frankfurt v letošní sezoně hraje daleko přímočařeji a rychleji než v té minulé. S Plzní určitě nebude chtít klopýtnout, tím spíš v domácím prostředí. Soustředit se plzeňská obrana bude muset zejména na útočné duo Marmoush a Ekitike, kteří střílí většinu gólů svého týmu.

Jakýkoliv bodový zisk bude překvapením

V kádru už německý trenér Dino Toppmoller sice nemá Kolo Muaniho, který nakonec skončil v PSG, přesto to proti jeho silnému celku nebude mít Plzeň lehké. Jakýkoliv výsledek se ziskem bodů by vlastně byl nejen pro náš velkým překvapením.

Daleko pravděpodobněji se bude muset Miroslav Koubek smířit s další prohrou. I tak se bude jednat o velice zajímavý a atraktivní zápas, který určitě česká fanoušek chce vidět. Bohužel díky složitostem s právy nebude v televizi vysílán klasický přímý přenos.

Přenos pomocí aplikace či zahraničních televizí

Právo první volby volby má totiž Nova Sport, který si vybral zápas Slavie. Ten bude odvysílán dnes večer na Nova Sport 5. Další utkání sice uvidíte na Sport TV, protože ovšem vysílá i na Slovensku, přednost před ním má kanál Joj Šport. A právě slovenská stanice si vybrala utkání Plzně ve Frankfurtu. U nás ji bohužel jen tak nenaladíte. Opět tu tak máme problém, na který si asi nikdy nezvykneme. Rošády s právy, díky nimž se prostřednictvím klasické televize na český tým nepodíváme.

Jisté možnosti tu kromě výjezdu do Německa ovšem přeci jen máme. Zdarma by měl běžet stream prostřednictvím aplikace AMC Micro. Bude obsahovat i český komentář a diváci ho mohou zhlédnout zdarma. Alespoň něco. Vysílat by ho rovněž mělo RTL, které je součástí vyššího balíčku O2 TV.

V budoucnu by se tato situace teoreticky mohla opakovat. Jedna z nejhorších situací může vzniknout v prosince, kdy Plzeň hraje ve čtvrtek 12. doma proti Manchesteru a Slavia ve stejný den proti Anderlechtu. Přijít o jedno z těchto utkání by bylo hodně mrzuté. Budeme tedy doufat, že se to nestane.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz