Hlavní obsah
Sport

Teplice v roli Robina Hooda opět braly body bohatým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: FK Teplice

Po šťastné výhře Teplic v Karviné jsem s trochou nadsázky psal, že soupeř, který jim vyhovuje, dorazí Na Stínadla 1. října. Predikce se vyplnila.

Článek

I přes bezbrankovou remízu viděli diváci lepší utkání než třeba to domácí s Pardubicemi, či právě v Karviné.

Ještě před výkopem se patnáctitisícová návštěva oficiálně rozloučila s dlouhodobou oporou a kapitánem Teplic Tomášem Vondráškem, který však kopačky na hřebík ještě nepověsil a momentálně pod Petrem Radou kope za Duklu Praha.

Teplicím by místo lavičky stačily čtyři židličky

Pouhý pohled na lavičku naznačoval, že Teplice opět řeší personální krizi. Kvůli hostování nemohli do zápasu zasáhnout Fila s Hronkem, den před zápasem se ještě zranil Gning a Trubač po nemoci začínal pouze na lavičce. Na té tak tým sklářů neměl jediného útočníka. V závěru zápasu tak Teplice dohrávaly se dvěma obránci na hrotu ve složení Hora – Dramé. Druhý jmenovaný nastoupil až po odehrání základní hrací doby. Přesto stihl posbírat dvě žluté karty, a tak v příštím zápase se Slováckem nebude trenérovi k dispozici ani on.

V základní sestavě se tak ocitl dvacetiletý Marek Beránek, pro kterého to byl 3. ligový start v kariéře. Zároveň nastoupil na pozici levého wingbacka, na které měl dle slov trenéra Frťaly všeho všudy odehráno 30 minut. Právě přes jeho stranu se Slavia snažila hlavně v prvním poločase žluto-modré přečíslovat. Neustále s levým stoperem Mičevičem a středními záložníky museli řešit přebírání hráčů Slavie a vhodné obranné postavení. Kromě jedné situace, kdy se po půl hodině ke střele dostal Douděra, však i podle slov trenéra svou roli zvládl perfektně. Připomínám, že to byl právě on, kdo Masopustův aut odhlavičkoval na Yassera, který následně zařídil pokutový kop.

K tomu se pak postavil devatenáctiletý Vachoušek, kterého Mandous vychytal. Viděli jsme však, jak šel možná paradoxně po neproměněné penaltě Vachouškův výkon nahoru a ve druhém poločase patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Slavia držela míč, ale nebyla pro branku Teplic nebezpečná

Ještě v prvním poločase bylo možné sledovat změnu v taktice, kterou mají Teplice zažité. Několikrát jsem už psal o velmi rychlých rozehrávkách Grigara na rozběhnuté spoluhráče. Tato zbraň však byla proti dobře připravené Slavii zcela neúčinná a končila jednoduchými ztrátami míče. Teplice však na to dokázaly ještě v průběhu prvního poločasu reagovat a styl rozehrávky zcela změnily.

Slavia držela míč i ve druhém poločase, ovšem žádné velké nebezpečí před brankou Teplic nevyprodukovala. Trenér Trpišovský viděl největší problémy v pomalé kombinaci ve středu zálohy a v centrech, které většinou směřovaly do jiných prostorů, než kam nabíhali hráči Slavie. Zároveň se mu nelíbilo zahrávání autů, kdy jeden z nich dokonce vyústil v penaltu pro Teplice.

Na hráčích Teplic jsme pozorovali ty stejné atributy jako v zápasech proti Plzni i Spartě. Každý k zápasu přistoupil na 100 %, byl si vědomý své role na hřišti a plnil do puntíku předem dané zadání. To na papíře vypadá jako poměrně snadný úkol, ale na příkladech ze Zlína, Budějovic i Karviné můžeme letos pozorovat, že tyto atributy nejsou samozřejmostí. V Teplicích však hráči pochopili, že právě toto je jejich cesta k úspěchu. Bohužel jakmile proti slabšímu soupeři poleví, jsou za to výsledkově okamžitě potrestáni.

Pochvala pro VAR, s Vindheimem se na podzim nepočítá

Videorozhodčí Adámkovou chválím za rozklíčování gólové situace, ve které správně odhalila ofsajd. K odvolání branky Slavie však došlo téměř po 4 a půl minutách po jejím vstřelení, což divákovi na stadionu připadalo jako celá věčnost. Tři body však na svou stranu mohly v samotném závěru strhnout oba týmy. V 98. minutě nejprve po rohu střílel nad branku Knapík. Následně ve 100. minutě utkání po podběhnutém centru od Grigara a vyhraném hlavičkovém souboji Chytil netrefil odkrytou branku.

Fanoušci Teplic už od oznámeného hostování na začátku září vyhlíží posilu z Letné v podobě Andrease Vindheima. V jeho případě se však rekonvalescence nevyvíjí zdaleka dle původního očekávání. Podle trenéra Frťaly by se musel stát malý zázrak, aby do konce podzimní části za Teplice nastoupil. Po zranění Mičeviče v průběhu zápasu a vyloučení Dramého tak bude mít opět trenér Frťala těžkou hlavu se skládáním základní jedenáctky, která pojede do Uherského Hradiště. O složení lavičky nemluvě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz