Hlavní obsah
Sport

Udrží Slavia první příčku? Proti Plzni je jasným favoritem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Výlet na Spartu se Viktorii Plzeň v poslední zářijový den nepovedl a do západočeské metropole se vracela bez bodu. Bude na druhém břehu Vltavy tým Miroslava Koubka úspěšnější?

Článek

V Edenu se střetnou týmy, jejichž souboje byly fakticky přímými bitvami o mistrovský titul. V případě Slavie tyto ambice trvají, ale Viktorii patří nyní až páté místo a na vedoucí příčku hledí se ztrátou jedenácti bodů.

Slavia chce rychle opustit druhé místo

„Sešívaní“ se vrátili do čela tabulky poté, co její odvěký rival zaznamenal první porážku v sezoně. Stalo se tak na hřišti patrně nejpříjemnějšího překvapení dosavadního průběhu sezony, konkrétně v Mladé Boleslavi. Slavia tímto velkorysým darem nepohrdla a bez problému se tak v miluém kole dostala do čela ligové tabulky. Nepozná tým Jindřicha Trpišovského ani s nejúspěšnějším týmem minulé dekády hořkost ligové porážky v tomto ročníku?

Už dlouho nešla Slavia do vzájemného souboje v pozici tak jasného favorita, alespoň na papíře. Vyprodaný Eden neočekává nic jiného než tři body znamenající návrat do čela tabulky, kam se po dalším vítězství nad Bohemkou dostala mistrovská Sparta. Stále více se tak vykresluje další souboj pražských „S“ o mistrovský titul, jenž se konal i v minulém ročníku.

Napravování dříve nepochopitelných ztrát

Na současné pozici Plzně v tabulce má největší podíl nejčerstvější ligové dění. Kromě porážky na Spartě totiž dostal západočeský tým tříbrankovou facku v Liberci. Nejvíce však fanoušky jistě šokovala domácí prohra s Karvinou. I díky těmto výpadkům bude v letošní sezoně boj o pohárové příčky mnohem dramatičtější a bude v něm více účinkujících. V tomto ohledu čeká Plzeň něco nového.

Viktorii Plzeň již je patrně jasné, že boj o mistrovský titul bude v této sezoně sledovat jen z pozice diváka, ale nyní má příležitost do ní jistým způsobem promluvit. Vzhledem k poslednímu ligovému dění může být každá bodová ztráta velmi bolestivá. Dokáže svým fanouškům ukázat, že tým vedený zkušeným trenérským bardem ani poslední nepříjemnosti nepoloží?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz