Hlavní obsah
Sport

Zajímavé souboje v MOL Cupu. Kadlec a Mazuch proti Teplicím, Jablonec proti týmu Václava Procházky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Paul Hyde / public domain

Ve čtvrtek 5. září bylo v sídle FAČR vylosováno druhé kolo MOL Cupu. V rámci něj nastoupí i značná část prvoligových týmů. Na koho se mohou těšit a dočkáme se nějakých zajímavých soubojů? Zápasy MOL Cupu můžete sledovat na O2 TV Sport.

Článek

Úředním termínem bude 25. září, kdy by se mělo odehrát celkem 27 zápasů. Zasáhnou do něj prvoligové týmy kromě těch, které si vybojovaly účast v evropských pohárech. Sparta, Slavia, Viktoria Plzeň, Baník Ostrava i Mladá Boleslav nastoupí v MOL Cupu poprvé až ve 3. kole. Pojďme se ovšem podívat na utkání těch, které budeme moci vidět již tento měsíc.

Procházka, Kadlec nebo Mazuch proti ligovým týmům

Zajímavý zápas sehraje Jablonec. Vyrazí totiž do Domažlic, kde se na pětitisícovém stadionu utkají s místní Jiskrou. V třetiligovém klubu ještě nedávno trenérsky působil Pavel Horváth, od letošní sezony ho převzal Pavel Vaigl. V sestavě se ovšem stále nachází i bývalý ligový fotbalista Václav Procházka. Ten má zkušenosti z Viktorie Plzeň, Baníku Ostrava nebo tureckého Ankarasporu. Ještě v loňské sezoně zde byl i Martin Fillo, který jako volný hráč přešel do německého Weidenu.

Další zajímavý střet bude určitě mezi Milínem a Teplicemi. Středočeský klub hraje dokonce čtvrtou ligu, v poslední době je ovšem na velkém vzestupu. V loňském roce totiž postoupil z krajského přeboru. K tomu mu dopomohli i někteří bývalí prvoligoví hráči. V jejich čele stojí Václav Kadlec, bývalý hráč Sparty, Frankfurtu či Midtjyllandu. Hodně pikantní souboj to bude pro Ondru Mazucha, který do Milína přišel právě z Teplic. I on se v minulost objevil ve Spartě, ale třeba i v belgickém Anderlechtu. Nebo brankáře Marka Štěcha, který hrál hodně i v zahraničí.

Roman Bednář v čele Motorletu proti Hradci Králové

Hradec Králové přijede na půdu třetiligového Motorletu. V něm působil ještě v minulé sezoně bývalý slovenský fotbalista Miroslav Stoch. Po výměně trenéra ovšem skončil. Jednou z nejzajímavější tváří je tak právě nový trenér Roman Bednář. Toho jistě ještě mnozí mají v paměti jako hráče Sparty, Příbrami, ale i anglického Leicesteru, West Bromu či Hearts. V kádru je potom řada odchovanců Slavie, kteří se zatím neprosadili v prvoligovém klubu. Ať už je to Marek Kodr nebo Adam Dvořák.

Slovan Liberec vyjede do Štěchovic, aby se utkal s místní Povltavskou fotbalovou akademií. V čele jejího realizačního týmu stojí Zbyněk Busta, který dovedl pražskou Bohemku ze třetí ligy až do nejvyšší soutěže. Byl prvním trenérem, který se ujal klokanů po znovuzrození klubu. Zároveň byl i sportovním ředitelem Bohemky. V roli asistenta má Štěpána Kučeru (Sparta, Jablonec či Club Brugge).

Zajímavý určitě bude i zápas Příbrami s Českými Budějovicemi, Jiskry Ústí nad Labem s Duklou, Sokolu Brozany s Bohemkou či Pardubic s pražskou Aritmou. Slovácko vyjede do Kuřimi, Sigma Olomouc do Bzence a Karviná si zahraje s Hanáckou Slavií Kroměříž.

Za zmínku ještě určitě stojí atraktivní střetnutí Písku s Viktorií Žižkov, v níže hraje i nejlepší střelec druhé nejvyšší soutěže Tomáš Necid. Vedoucí tým Chance Národní Ligy Zlín zase vyjede do Tasovic.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz