Hlavní obsah
Sport

Zbrojovka zvládla úvodní zápas vítězně. Nadstandardní Musa Alli je předmětem diskusí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Brněnský celek vstoupil do nové sezóny úspěšně, když obral o všechny body srdnatě bojující Jihlavu. O exportu tří bodů na jih Moravy rozhodla jedna trefa ze začátku a druhá z konce utkání.

Článek

Největší pozornost fanoušků na sebe však strhl nejmenší muž na hřišti.

Efektivita zvítězila nad aktivitou

Do úvodního zápasu nastoupila Zbrojovka hned se čtyřmi letními akvizicemi v základní sestavě. Mezi tyto hráče patřil i střední záložník Jakub Janetzký, který již ve čtvrté minutě rozvlnil síť domácího zařízení po střele z před hranicí vápna. Dalekonosný projektil vymetl pravou šibenici brány a novice v kádru tak čeká první gólové zápisné. Navýšit skóre mohl o pár minut později Tomáš Smejkal, když po parádní přihrávce Romana Potočného pelášil téměř z půlky sám na bránu. Jeho úprk však postrádal potřebnou rychlost a těsně před zakončením ho dokázal jihlavský obránce Boussou zakřižovat a střelu usměrnit mimo přímé ohrožení domácí svatyně. Po úspěšném úvodu červenobílých nastala fáze aktivní běhavé hry Jihlavy. Ta se dostala i do několika zakončení, které si však dokázal brankář Sváček pohlídat.

Důležitý moment přišel v 66. minutě. Do hry se možná trochu překvapivě dostal Musa Alli. Drobný Nigerijec přinesl do hry nadstandard v podobě svých typických driblingů a svými úprky deptal obranu domácích, která musela sáhnout i k nedovoleným zákrokům, jež vyústily ve vyloučení jihlavského Davida Štětky. V 84. minutě byl Alli na počátku akce, při níž se míč dostal do vápna, kde ho po krátké výměně několika spoluhráčů zasunul Potočný do odkryté brány. Dvougólové vedení si už do konce klání Zbrojovka dokázala pohlídat.

Jihlava se prezentovala aktivní běhavou hrou při níž měla i herně navrch. To si pochvaloval i domácí trenér David Oulehla. Avšak osudným bylo pro Jihlavany proměňování šancí a práce v pokutovém území soupeře. U Brna byla zase k vidění určitá fáze sehrávání a zvykání si na tříobrancový pro Zbrojovku netradiční systém.

Musa Alli je tématem fanoušků

Po delší době se v brněnském dresu opět objevil nigerijský křídelník, jenž se po roční anabázi v prvoligových Českých Budějovicích vrátil zpět do svého kmenového klubu. V Jihlavě sice odehrál jenom něco před 25 minut, ovšem hra s jeho nástupem dostala úplně jiný rozměr. Brněnští fanoušci vidí v tomto běhavém hráči důvod, proč na zápasy svého týmu ve druhé lize vůbec chodit. Dále spekulují nad tím, co by vedení muselo udělat proto, aby jej udrželo v týmu. Bohužel samotný hráč ve Zbrojovce zůstat nechce a čeká na nabídku, která by ho posunula výš v kariéře.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Wale Musa Alli

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz