Hlavní obsah
Sport

Změna majitele je pro Zbrojovku největší výhrou za posledních 15 let

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jager

Nejeden fanoušek brněnské Zbrojovky při pohledu na druholigovou tabulku padá do mdlob, ovšem to nejzásadnější pro zdravý vývoj jeho milovaného klubu se nyní pomalu začíná dít.

Článek

Nové vedení chce slavnou značku od základů překopat a postavit mezi to nejlepší, co může fotbal v česku nabídnout.

Nové vedení v čele s Janem Mynářem a Martinem Jiránkem pověřené novým vlastníkem tedy Regionální hospodářkou komorou Brno se až zhrozilo, v jakém stavu přebralo klub po věčném vůdci Václavu Bartoňkovi. Je pravdou, že ten, kdo dění okolo neznal a viděl fungování jiných profi týmů nejen v česku, nemůže ani reagovat jinak. Martin Jiránek na to konto doslova řekl: „Nezačínáme tady od nuly, ale od minus jedné“. Do očí bijící je také stav stadionu, jenž už nevyhovuje prvoligovým standardům. Ten je ovšem ve vlastnictví města, takže i to má na špatném vyobrazení fotbalového Brna svůj podíl.

Vize nového vedení

Generální ředitel Jan Mynář jako největší prioritu v rámci infrastruktury označil tréninkové centrum. Mládežnická akademie je v Brně pořád silným pojmem, avšak podmínky mladých nadějí v rámci druhého největšího města v republice jsou až nedůstojné. Neustálé nákladné pronájmy hřišť od menších brněnských i mimobrněnských klubů a s tím spojené neustálé přejezdy by v budoucnu již neměly být pravidlem. Po vybudování moderního tréninkového centra by měl přijít na řadu nový stadion. Což je téma, které se v moravské metropoli řeší již 20 let a doposud není vidět ani náznaku k jeho vyřešení.

Největší aktuální průšvih číslo jedna je však samotné umístění v druholigové tabulce. Téměř všichni vidí, že aktuální hráčský kádr znatelně pokulhává kvalitou a úrovní druhé ligy. Vedení proto chystá uvolnit jistý budget k nákupu kvalitních hráčů, kteří dokážou hrozbu sestupu do třetí ligy úspěšně odvrátit. Sportovní ředitel Martin Jiránek naznačil, že Zbrojovka se po změně vlastníka a výměně managementu může stát opět atraktivní destinací pro nově příchozí fotbalisty.

Bariéra mezi klubem a fanouškem byla prolomena

Především komunikace směrem k fanouškovi byla doposud dosti svízelná. Vzhledem k tomu se v posledních letech mezi fanouškem a klubem vytvořila jistá informační bariéra. Ta byla nyní v rámci změny vlastníka stržena. Nové vedení je totiž už k brněnským příznivcům otevřené, diskutuje s nimi a respektuje je. Zřídilo také novou pozici pracovníka, který bude sloužit právě i ke komunikaci s fanoušky. Tento funkcionář bývá z pravidla v každém moderním klubu již dávno samozřejmostí.

Už jenom veřejné pojmenování zásadních problémů, jenž Zbrojovku trápí a vyznačení cesty, kterou chce nový management ujít, může být pomyslným začátkem k uzdravení kdysi slavné značky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz