Hlavní obsah
Móda a trendy

Arogance módního guru Vaňka je bezbřehá. Vysmívá se Čechům, že jsou burani, sám vypadá hrozně

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stefan Müller Wikimedia Commons CC-BY-2.0

Filipa Vaňka zjevně dopad módního průmyslu na životní prostředí netrápí

Máloco mě dokáže tak vytočit, jako různí módní policisté a stylisté. Přivlastnili si právo hodnotit, zda je nějaká celebrita oblečená podle jejich gusta a samozvaně se staví se role arbitrů elegance.

Článek

Když například vidím stylistu Filipa Vaňka, nezřídka nevkusně vymóděného, přemýšlím, jestli je schopen se kriticky podívat do zrcadla i sám na sebe. Je evidentní že ne. Zatímco by se měl také zamyslet nad tím, zda je v dnešní době drastického dopadu módního průmyslu na životní prostředí správné ho vůbec adorovat, považuje udržitelnou módu za nesmysl. K tomu se pyšní tím, že za oblečení utratí statisíce korun ročně.

Především však stále útočí na lidi, kteří módní trendy nepovažují za životní prioritu. Vrcholem jeho arogance je neustále omílaný názor, že český národ se neumí oblékat, nemá to dáno geneticky, nezná kulturu oblékání a řadí ho do kategorie „buranů“. Navzdory tomu, že jako buran často vypadá on sám. Veřejnost tím samozřejmě provokuje a ta mu to s chutí vrací. Třeba naštvanými vzkazy, že vypadá jako šašek nebo kašpar a nemálo lidí jízlivě glosuje nepříjemný zevnějšek tohoto „ošklivého plešouna“.

Fashion Guru?

Pokud někdo sleduje Vaňkovy výlevy znechucení nad tím, co si kdo dovolil obléci, nejspíše dospěje k názoru, že tento příliš sebevědomý chlapík se zhlédl nejspíše v těch mediálních hvězdách, co bodují především díky urážkám na adresu svých obětí. Většinou se však trapně opakuje, třeba když tvrdí, že by raději oslepl nebo s vypíchnul oči, než toleroval to, co má ten či onen na sobě: „Bylo to teda fakt otřesný, já si jdu vykapat oči. To bylo něco tak ohavnýho, nechci mít vypálené rohovky, dejte to pryč, exhibuje tento údajný „Fashion Guru“ například v pořadu Fashion Boss.

Pohled na něj přitom nebývá příjemný ani pro oči diváků. Společně s moderátorkou tohoto pořadu staví na pranýř různé osobnosti českého showbyznysu a většinu z nich nadřazeně vystaví posměchu. Třeba jen proto, že si někdo dovolil zkombinovat bílou barvu s červenou nebo modrou s béžovou.

Když Vaněk v jedné z epizod Fashion Bossehodnotil i bývalou první dámu Dagmar Havlovou, pochlubil se, že ji bude do oblékat na karlovarský festival. Skončilo to však nakonec velkým fiaskem. Jindy elegantní Dáša se kvůli neforemné fialové róbě, do které ji uvěznil, stala ve Varech terčem nemilosrdné kritiky.

Zuzi Bémová

Zdroj: DVTV, Stream.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz