Hlavní obsah
Cestování

Znám spoustu žen, které se během dovolené vyspí i s dvaceti chlapy, říká známá cestovatelka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mietek L Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0

Pláže v Tunisu lákají nejen ke koupání

Mnoho z nás žije léta v iluzi, že Evropanky, Češky nevyjímaje, patří v zahraničí k nejobdivovanějším ženám. Jenže, zdaleka tomu tak není a jejich pověst není vždy nejlepší

Článek

Hodně o tom ví cestovatelka, spisovatelka a novinářka Lenka Hrabalová. Ta procestovala mnoho zemí a obzvláště si oblíbila ty islámské, a tak se dnes specializuje na Blízký východ. Dospěla k názoru, že obraz, který si většina z nás o tomto třaskavém regionu učinila, je částečně pravdivý a částečně přibarvený. „Pravda je někde uprostřed,“ nechala se slyšet v pátečním vydání pořadu „Dobré ráno“ České televize. Vysvětlila přitom, že Blízký východ je jakousi křižovatkou světa mezi Evropou, Asií a Afrikou a geopoliticky a strategicky je to proto velmi významná lokalita: „Čili ti velcí světoví hráči o ni mají zájem, třeba kvůli nerostným surovinám, především ropě. Tím pádem to hodně napomáhá konfliktům.“

Výjimkou nejsou ani ty válečné, a tak si velmi pečlivě hlídá, do které země je momentálně rizikové cestovat, tím spíše, že tam vozí i klienty.

Pracující chudinka

Podle ní stále panují předsudky nejen vůči obyvatelům těchto zemí, ale na straně druhé i z jejich strany vůči nám, Evropanům. „Tak jako my máme nějaký generální obrázek o Blízkém východě, tak oni Evropu vnímají jako nějakou jednolitou hmotu. Existují tam ty migrační sny o Evropě, že tam pojedou a všechno bude dobrý. Neuvědomují si přitom například, že u nás pracují i ženy.“ Přetrvává u nich totiž tradiční nastavení, že žena se stará o domácnost a muž přináší peníze.

Sama se nezřídka setkává s tím, že když někomu řekne, že pracuje, je považována za „chudinku“, která nemá bohatého manžela, a proto musí chodit do práce.

Manželky za zlato

Přesto vše představuje snaha „pořídit“ si v řadě zemí tohoto regionu manželku velmi drahou záležitostí. Je běžné, že před svatbou se za ni platí zlatem v hodnotě tří měsíčních platů. „Je to jeden z velkých společenských problémů,“ upozornila Lenka Hrabalová nepříliš známý fakt.

Sex on the Beach

V této souvislosti také prozradila další zajímavé informace. Protože je v řadě zemí Blízkého východu zakázán předmanželský sex, tamějším mužům ho ochotně poskytuje spousta Evropanek, Češky nevyjímaje. „Jezdí tam na ty pláže za těmi opálenými, svalnatými muži a my jako ženy jsme tam proto vnímány negativně.“ Platí to především o turisticky exponovaných zemích jako je Egypt, Tunis či Maroko. „To si vytváříme my samy. Já znám spoustu žen, které tam jedou a za těch čtrnáct dní se vyspí s dvaceti chlapy. A ti se potom vrátí z rezortu na venkov a vypráví všem o těch Evropankách.“

Starší nevadí

Také podle českých médií jezdí za sexem do zahraničí nejen tisíce českých mužů, ale i žen a jejich počet je zhruba vyrovnaný. Češky si oblíbily především mladíky z Tunisu, jimž vůbec nevadí, že jde často o mnohem starší ženy. Ty navíc nemusí za sex s nimi platit, stačí, když jim uhradí účet v baru nebo koupí nějaký menší dárek. Horší to je ovšem, když se Češky na dovolené bezhlavě zamilují. Pak je milenec stojí nemálo prostředků, leckdy kvůli tomu přijdou o úspory či dokonce o byt nebo musí živit rodinu svého milence.

Zuzi Bémová

Zdroj: Česká televize Dobré ráno

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz