Hlavní obsah
Příběhy

Vyhazovali nás kvůli jídlu. Ukázala jsem na jejich ceduli a bylo po problému

Foto: Freepik

Vzít si na koupaliště vlastní jídlo a sníst si ho u stolečku u stánků? Pro mě naprosto normální věc.

Článek

A léto je tady, teploty stoupají, ideální čas na návštěvu koupaliště. A já se, stejně jako každý rok, musím potýkat s tím, jaká hrůza mě tam čeká u stánků s občerstvením. Proto jsem to vyřešila po svém: prostě si bereme vlastní jídlo a bez skrupulí si ho jdeme sníst přímo ke stolku u daného stánku. A když je problém, rychle ho vyřeším.

Zákaz konzumace vlastního jídla a pití

Cedulka, kterou najdete snad u každého občerstvení – a já ji nejen nechápu, ale také nerespektuji. Na koupališti jsem v oploceném, uzavřeném areálu, odkázaná jen na to, co tam je. A pokud si z nabídky bister a stánků nevyberu, mám snad jíst vlastní jídlo jako zvíře ze země, z deky? Tak to určitě ne.

Kdykoli a kdekoli tuhle cedulku na plovárnách vidím, nerespektuji ji. Sedneme si s rodinou k volnému stolku, vytáhneme vlastní jídlo a jíme. Někdy bez povšimnutí, jindy za námi přijde personál s tím, že je to zakázané – a s takovými jsem velmi rychle hotová.

Nemáte tu nic normálního

Při poslední návštěvě se to stalo. Vybalím připravená jídla, začneme jíst a po chvíli přijde dost naštvaný chlapík, že tohle nemůžeme: cedule to prý říká jasně a pokud tu chceme sedět, musíme si koupit něco od nich a to tu také jíst. Já v klidu dožvýkám a rozčilenému mladému muži ukážu jejich tabuli s výběrem jídel.

Ať se na ni pořádně zadívá a řekne mi, jestli tam vidí nějaké normální jídlo – něco, co se dá dát dětem a co je vhodné konzumovat ve třicetistupňovém horku. Než odpoví, řeknu to za něj: nemáte tu nic normálního, takže jsme odkázáni na naše jídlo. Až tu něco bude, rádi si oběd koupíme u vás. Ale z téhle nabídky si vybrat nedokážeme. Tak nás nechte dojíst a my zase půjdeme.

Lidé to chtějí?

Ještě proběhla krátká výměna názorů na téma, že „lidé to chtějí“, a pak nás nechal být a odešel. No, jasně že to chtějí – když tam nic jiného není. Kdo si nevezme s sebou žádné jídlo a spoléhá výhradně na stánek, ten si prostě něco z té nabídky dát musí. Otázka je, s jakou radostí. Takže ne že to lidé chtějí, ale ono jim vlastně ani nic jiného nezbude.

Na tabuli jsou hranolky, krokety, smažený sýr, řízek, langoš a bramboráky – jídla připravovaná výhradně ve fritéze. K tomu pivo a sladké limonády. Opravdu je to jídlo, které by člověk chtěl dobrovolně jíst ve vedru na koupališti? Samozřejmě, čas od času si to dám také, ale v letní sezoně bych přece jen čekala něco svěžího, čerstvého, lehkého – něco, po čem se nemusím obávat, že dostanu žlučníkový záchvat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz