Hlavní obsah
Prezidentské volby

Poslední boj krysového manažera

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Radek Buršík, Twitter

Čekají nás nechutné poslední dva týdny předvolební bitvy. Kdo ale zvládne bitvu lépe než generál? Snad jen generál s čerstvými zálohami!

Článek

Paní Danuši Nerudovou jsem nechtěl volit v prvním kole z jednoho jednoduchého důvodu – nevěřil jsem, že dokáže ustát chování Andreje Babiše a puch jeho týmem vyfabulovaných exkrementů.

Před volbami pronesla svým způsobem prorocká slova: „Pokud chcete, abychom v příštích pěti letech nepřešlapovali na místě, ale abychom se stali moderní společností, tak volte Danuši Nerudovou.“

Díky jejímu přístupu poprvé v naší novodobé historii sledujeme džentlmenské a sportovní přijetí prohry. Předvedla nám sebezapření a popření plně pochopitelných emocí následované bezpodmínečnou podporou vítězného soupeře. Dokázala, že pro ni shoda hodnot a smysl pro budoucnost nejsou jen předvolební prázdné proklamace. O politickou budoucnost paní Danuše Nerudové se nemusíme obávat. Která středopravá strana po ní nesáhne, ta prohloupí.

Zejména díky prohře paní Danuše Nerudové se prezidentská kampaň posunula o celou řadu schodů výše k evropským standardům politické kultury. Moderní společností se ale paradoxně stáváme právě díky hlasům, které nedostala. Prezidentský kandidát Petr Pavel se má další dva týdny o koho opřít v boji proti druhému kandidátovi.

Druhý kandidát

Andrej Babiš byl připraven pokračovat ve svém stylu – šířením strachu a špíny, rozeštváváním společnosti. Okamžitě po své prohře se projevil jako krysa zahnaná do kouta. Druhý den byla republika přesycena jeho bilboardy a on sám vyrazil na lov voličů, kteří mu v prvním kole hlas nedali.

Zkusil na to jít přes víru. „Moje maminka chodila do kostela. Byla věřící. Já také občas chodím do kostela. Nosím u sebe i Jezulátko. Zkrátka musíte něčemu věřit,“ jak sám řekl. V každém případě bychom měli věřit hlavně faktům. Ty prozrazují, že jeho matka nejen pracovala v Ústavu marxismu-leninismu na Univerzitě Komenského v Bratislavě, ale v duchu tehdy vládnoucí ideologie i vychovávala své dva syny. Byla to úspěšná výchova, z obou se stali konfidenti StB.

Dnes se začaly šířit zvěsti o falešných SMS, které už vyšetřuje Policie ČR. Co se podaří vyšetřit je vlastně jedno, vyšetřování určitě nebude ukončeno do voleb. A o to zcela evidentně jde. Zeman použil proti Karlu Schwarzenbergovi lež sudetsko-německou, proti Jiřímu Drahošovi lež migrantskou. Babiš se rozhodl hrát lež válečnickou.

Může se proti ní Petr Pavel úspěšně ubránit?

Porovnání kandidátů

První kandidát zachránil životy desítky Francouzů, druhý kandidát zavinil smrt desetitisíců svých spoluobčanů chaosem během kovidu.

První kandidát má celou řadu řádů, druhý kandidát je jeden velký neřád.

První kandidát otevřeně mluví o své minulosti v předlistopadové armádě, druhý kandidát zatvrzele zapírá svou udavačskou spolupráci s StB ve stejné době.

Ačkoliv se Andrej Babiš podřekl: „Před Bohem jsme si rovni a do kostela přece mají přístup i vrazi, aby mohli prosit o odpuštění.“ Přestává z něj jít strach. Nezastraší už novináře, otevřeně se o něm vyjadřuje EU, při jeho kampani mu nepomohlo Pražské Jezulátko ani jeho zástupci zde na zemi jako Benedikt Tomáš Mohelník OP, Th.D.

Jak je vidět, má generál slušnou šanci podniknout úspěšnou protiofenzívu. Má nabito ostrými.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz