Hlavní obsah
Lidé a společnost

Aleš Brunner: Jakmile vyjdete z domu, musíte být připraveni na nejhorší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 30 Minut Lajfu

Aleš Brunner

Aleš Brunner se bojovým uměním věnuje již 40 let. I tak si ale myslí, že nejlepší strategií, jak vyhrát případnou bitku, je útěk. Ne vždy se to však podaří.

Článek

Možná i proto u sebe nosí tři nože. Jeden pro sebe, jeden pro nepřítele a ten poslední „kdyby náhodou něco“. Podle Aleše je proto potřeba být neustále připraven nejen na to, že se může něco přihodit, ale také na to, že i v obyčejné strkanici se může kdykoliv objevit zbraň. Rozbitý půllitr, noha od židle, nůž, břitva. Kdo je připraven, není překvapen…

Aleš si zároveň myslí, že je ve společnosti mnohem více agresivity než tomu bylo před covidovou pandemií. Projevuje se to podle něj nejen mezi řidiči na silnicích, ale třeba i v obyčejné frontě u pokladny v supermarketu. Mnozí cizojazyční občané navíc podle něj nemají problém kdykoliv, i kvůli malichernosti, vytáhnout střelnou zbraň nebo nůž.

Co v rozhovoru, mimo jiné, zaznělo?

Třeba to, že Kali není bojový sport, ale umění. Že je dobré vždy předpokládat, že se v pouličním boji objeví nějaká zbraň. Že nejlepší je utéct, ale že ego účastníků bitky většinou způsobí to, že jeden z nich zůstane ležet na ulici.

Časová osa rozhovoru:

0:50 - Kolik má Aleš u sebe nožů

1:50 - Míra agrese ve společnosti

4:30 - Co je to Kali

15:10 - Měli by se lidé věnovat bojovým sportům? A jakému?

20:50 - Jak uklidnit agresora

27:00 - Agresivní chování a ego

31:00 - Jaký je zájem o Kali

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz