Hlavní obsah
Cestování

Bára Holická: Proč jsem se rozhodla jet Dakar se 44 let starou Kachnou? Bude to sranda a je to výzva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Citroen ČR

Duckar team

Amatérská závodnice Bára Holická je dobrodruh tělem i duší. Ještě před rokem netušila, že by sledovala dakarskou rallye jinak než v televizi. Pak se ale udála spousta věcí a Bára v prosinci nasedá na letadlo a jede na Dakar závodit.

Článek

Bára Holická, se svojí spolujezdkyní Lucií Engovou jako navigátorkou, se rozhodla, že v rámci první české ryze dámské posádky pokoří nejslavnější a pravděpodobně také nejtěžší rallye světa, Dakar. To by samo o sobě mohlo být zajímavé, ale nijak převratná informace by to asi nebyla. Kdyby ovšem…

… kdyby ovšem na tuhle rallye nevyrazily ve 44 let starém Citroenu 2CV, který snad každý zná pod přezdívkou „Kachna“. Holky pojedou v kategorii Dakar classic a nebudou to mít vůbec snadné. Naopak, výběrem auta si to udělaly ještě těžší. O tom, jak je tohle dobrodružství náročné, proč si vybraly zrovna „Kachnu“, kolik to stojí peněz, kde na to holky vzaly a co vše musely obětovat, aby se na Dakar dostaly, si Bára povídala v epizodě podcastu 30 MINUT LAJFU.

Co v rozhovoru, mimo jiné, zaznělo?

Třeba to, že se auto, které bylo v téměř původním stavu, muselo komplet předělat. Že není kde trénovat jízdu v dunách a že největším problémem může být jedna nedostatková součástka. Bára také prozradila, jak probíhá příprava na soutěž, čeho se bojí nejvíce a jak se na Dakaru tráví večery po dojezdu do cíle.

Velkým problémem také bylo shánění peněz. Částka za účast na soutěži, nákup auta a jeho následná přestavba šla totiž do miliónů. Jak se dá taková částka sehnat a proč to Bára vůbec dělá? S jakým cílem do Saudské Arábie vlastně vyráží. Není to finanční sebevražda?

Časová osa

1:00 - Proč právě toto auto?

6:00 - Technické specifikace Kachny

11:30 - Jakou má Kachna slabinu?

13:00 - Rallye úpravy na Kachně

14:45 - Co je na Dakaru nejdražší?

18:20 - Kategorie Dakar Classic

21:00 - Denní režim posádky

26:50 - Co všechno si s sebou vezou

32:30 - Proč mají na autě číslo 903

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz