Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Jan Srnka: Nabídek na výkup auta máme dvakrát více než loni. Prodeje ale stagnují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 30 Minut Lajfu

Prodávat ojetá auta lze různými způsoby. Jan Srnka se rozhodl prodávat ojetiny bez toho, že by musel nutně provozovat autobazar. Prodá jich stovky ročně a míří ještě výše. Jedním z hlavních „parťáků“ při prodeji mu je profesní síť LinkedIn.

Článek

Koupit si ojeté auto bez rizika není jen tak. Snadné však ale není ani ojeté auto prodat. Své o tom ví Jan Srnka, který se proto s kolegou rozhodl nabízet na českém trhu kompletní služby při prodeji a nákupu ojetého auta. Nepotřebuje k tomu autobazar, call centrum ani podivné chlapíky, kteří chodí po prodejní ploše a zákazníkům tvrdí, že právě tohle auto je „Libovka po manželce doktora ze Švýcarska, která s autem, které je samozřejmě v plné palbě, jezdila pouze na jógu a na nákupy.

Platforma SellMyCar sází na serióznost a otevřenou komunikaci. Své zákazníky hledá i na profesní síti LinkedIn, kde se mu překvapivě velmi daří. Kromě osobních aut prodával i kamión a vysokozdvižný vozík. Dokáže prodat auto za 30 tisíc, ale také za téměř dva milióny. Chystá se i na nástup ojetých elektromobilů, ale radost z toho nemá

Co v rozhovoru, mimo jiné, zaznělo?

Třeba to, že klienti letos auta spíše prodávali, než kupovali. Že jsou klienti čím dál tím více náročnější, že u prodeje ojetých aut funguje více než u jakéhokoliv jiného sortimentu důvěra v prodejce, a také to, že budovat si postupně svoji síť na profesní síti LinkedIn se vyplácí.

Časová osa rozhovoru:

2:00 - Jak se mluvilo v devadesátkách?

3:00 - Jak funguje SellMyCar

13:30 - Současná situace na trhu ojetých vozů

16:20 - Rizika při nákupu ojetého vozu

21:00 - Jak přijít na to, že auto bylo po totální nehodě

22:10 - Elektromobilita

25:00 - Jak se prodává tahač Scania

28:30 - Vysněné auto

29:30 - Amatérské závody

32:30 - Online prodeje ojetých aut

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz