Hlavní obsah
Finance

Měsíční příjem 45 000 korun bez práce? Stačí si jen požádat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Někdo se doma povaluje a pobírá za to od státu tučné dávky, jiný musí každý den chodit do práce a ještě ani zdaleka na tuto částku nedosáhne.

Článek

Téma dávek pravidelně rezonuje v různých médiích. O této problematice se často mluví, ale zatím žádný z politiků neudělal definitivní přítrž tomuto příživnictví, kterému holdují hlavně sociálně slabí občané už celé generace. Nabízí se otázka proč vlastně chodit do práce, když za sezení doma na zadku dostanete i víc, než kdybyste chodili do práce? O dávky navíc můžete v současné době požádat online ze svého obýváku a není ani potřeba někam chodit. Tak to naši politici zjednodušili. Třikrát hurá. Nikdy nebylo jednodušší si o dávky požádat. Tak jen do toho!

Ve Výměně manželek se pravidelně objevují rodiny doslova závislé na dávkách státní sociální pomoci. Mají často téměř nulovou zkušenost s prací a v takovém prostředí vyrůstají jejich děti, které se tak učí, že nepracovat a místo toho brát dávky je normální A skoro by se dalo říct, že se tím chlubí. Ano, je čím. Je pravda, že umět získat desítky tisíc na dávkách vyžaduje určité znalosti a dovednosti, ale ty se ve škole nevyučují. Ty je postupně naučí rodiče a pracovníci neziskovek. Jak, kde a o co si zažádat, aby jim každý měsíc složenkou dorazila co nejvyšší částka. A o tom to je!

Proč by dítě, jehož rodiče nepracují a pobírají dávky, chodilo do školy, když vidí, že i bez práce se dá dobře žít? K čemu by mu ta škola asi tak byla, že? Nepotřebovali ji rodiče, tak ji nepotřebují ani jejich děti a děti jejich dětí. Navíc si nedovedu dost dobře představit, jak někdo s nedokončenou základkou učí své dítě fyziku 8. třídy. Zkrátka a dobře tito lidé školu nepotřebují, a proto tam neposílají ani své děti a nevidí na tom nic špatného a radši vymýšlejí milión důvodů, proč jejich dítě do školy nechodí. Ten jediný opravdový důvod ale neřeknou.

A postupně se nám tato skupina obyvatel rozrůstá. Běžný občan ČR má většinou max. 2 děti jednoduše proto, že jich víc neuživí. Taková rodinka na dávkách má třeba 4 děti, na každé z nich čerpají dávky, takže není důvod se v jejich počtu nějak omezovat. A tak za pár let tu budeme mít místo jedné rodinky takových rodinek 5, tu původní a 4 mladé, které budou pokračovat v rodinné dávkové tradici.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-stovky-zameskanych-hodin-a-spani-na-lavici-rodice-zaskolaka-stoji-pred-soudem-40462921

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz