Hlavní obsah
Práce a vzdělání

5 odpovědí, které vám napoví, zda můžete být hercem v branži pro dospělé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační snímek

Mnoho lidí sní o herecké kariéře, ne všem se ale podaří projít výběrovým řízením na DAMU. Sen o zářné kariéře u filmu tak končí. Pozor, nutně nemusí. Je tu totiž ještě varianta B, má ale svá úskalí.

Článek

Stát se hercem, jehož jméno se tučně zapíše do hollywoodských ateliérů, to je snem mnoha lidí. Pokud jde o tuzemské prostředí, někteří z nich ale narazí na krutou realitu v podobě, že je nevezmou na uměleckou školu, akademii, konzervatoř a podobně. Jen příkladem v roce 2021 přijatých uchazečů na DAMU bylo 71 ze 419, o rok dříve pak ze 412 jich uspělo 60, jak uvádí statistika.

Složitější je pak cesta přes ochotnické divadlo, ne vždy však vede na červený koberec. I když si někteří teď povzdechnou, že sen o práci před kamerou se rozplynul, nemusí tomu tak být. Existuje ještě řešení v podobě filmařského světa, kde talent je sice výhodou, ale školy nejsou vůbec potřebné, obecně vzdělání není nutné. A když člověk tvrdě maká, pohádkové honoráře se také dostaví. Filmový svět, kde se natáčí snímky s hvězdičkou, je druhou variantou, když člověk sní o herecké slávě.

Někdejší hvězda branže výhradně pro dospělé Robert Rosenberg na svou filmovou kariéru dodnes vzpomíná s láskou, strávil v ní 18 let. Když se před kamerou rozjel, nešel zastavit, pod sebou tolik filmových partnerek, že se mu dodnes o některých zdá.

Pokud tedy stále toužíte stát se hercem a nevadí vám, že při přebírání Oscarů spíše nebude sedět vedle Al Pacina a De Nira v první řadě, a na váš talent se budou zejména roztoužení muži dívat na konkrétních internetových portálech, kde jsou lidé jen nazí, chybí už jen vědět, co je v cestě za slávou potřeba. Robert Rosenberg odpověděl na pět dotazů, které lze brát s nadsázkou řečeno jako výběrové řízení.

Záleží v branži pro dospělé na velikosti?

Ano, protože pokud je to malé, tak to není vidět na kameře. Mnoho poloh je krkolomných a není to tedy jako v domácím prostředí. Herec se musí často vytáčet, a tedy na velikosti docela záleží.

Věk má omezení?

Ne, o chlapa ani tak při natáčení nejde. Výhodou je, aby měl standardní postavu, zkrátka neměl výraznou nadváhu, aby to tělo mohlo pracovat.

Je potřeba trénovat před natáčením?

Trénink je výhodou, ale hlavně je potřeba trénovat hlavu, a to kvůli stresu.

Kolik je výdělek za běžnou - základní scénu v současnosti a kolik jich je do měsíce?

V průměru jde o částku v rozmezí 5 a více tisíc korun, podle náročnosti. Záleží na produkci, jak je těžká práce, co se při tom dělá a nedělá. Abnormality jsou pak více honorovány, protože hodně lidí nechce točit scény s obézními ženami, skupinové scény a podobně. Peníze mnohé přesvědčí. Točí se v průměru šest i více scén měsíčně.

Kolik lidí při natáčení sleduje, co aktéři před kamerou dělají?

Čtyři až šest lidí obecně. Stud časem opadne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz