Hlavní obsah
Cestování

Kdo by za ty prachy ještě jezdil do Chorvatska?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Řízky, sandály, tílka, zavařovačky, plechovky s pivem, kolony, únava. Dovolená za všechny prachy, doslova.

Článek

Ano, také jsme jezdili, přiznávám. A dodneška si z dovolené v Chorvatsku pamatuji spíše to negativní. Pro mého partnera a děti to možná dovolená byla, ale pro mě se nezměnilo nic. Jenom jsem se přesunula jižněji, kde jsem dělala to stejné, co doma. Stála u plotny, stála u dřezu, uklízela. Jen místo odpočinku na zahradě jsem ležela na pláži. Na ručníku položeném na kamenech. Zlatá zahrada.

Přesto se dnes stále najdou zástupy turistů, kteří pořád míří do Chorvatska. Nepochopím to, v době, kdy lze cestovat doslova kamkoliv a kdy ceny jiných destinací doslova atakují svá minima. Chápu toho, kdo jede primárně za přírodou a památkami. Ale nad těmi, kteří se dojedou vyvalit na kamenitou pláž s řízkem a plechovkou českého piva, nad nimi kroutím hlavou.

Dostupné Chorvatsko?

Už dávno ne. Dříve Chorvatsko bylo pro Čecha cenově dostupnou a zajímavou zemí. A dnes? Pravý opak. A letošní sezona bude podle všeho cenová jízda. Jedním z důvodů je snaha místních vydělat, druhým vysoká inflace. Přesto se najdou zaslepenci, kteří nedají na svou destinaci dopustit. Možná ze setrvačnosti, možná z lenosti podívat se po něčem jiném.

A tak se pro místní stanou de facto dojnou krávou. Ti, kteří se rozhodnou nedat místním ani korunu, si s sebou berou vlastní služku. Říkají ji obvykle miláčku, manželko, maminko, babičko…

Kdo by za ty prachy ještě jezdil do Chorvatska?

V době internetu, počítačů a mobilů stačí pár minut a člověk zjistí, že v hlavní sezoně, na 8 dní, s all inclusive, letecky, může vyrazit třeba do Bulharska. Do hotelu Atlas *** od 10 149 Kč. Nebo do Tuniska do hotelu Marabout *** od 13 600 Kč. Nebo do Řecka, do hotelu Monika **+ od 14 290 Kč. Zajímavou volbou je i Turecko, hotel Hotel Side Win & Spa **** od 15 490 Kč. A komu nevadí horko, co třeba Egypt a hotel Dexon Roma *** od 10 890 Kč?

A to všechno s jistotou, že jedinou vaší starostí bude dostavit se včas na letiště. Vše ostatní bude zařízeno, od cesty, transferu, přes celodenní neomezený přísun jídla a pití, až po případné fakultativní výlety a kompletní zajištění cesty zpět.

Anketa

Chystáte se na dovolenou do Chorvatska?
Ano, chystám
35,1 %
Ne, nechystám
56,3 %
Možná, ještě nevím
1,8 %
Letos nejedu nikam
6,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2004 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz