Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dáda Patrasová: Démon alkohol ničí i bývalou princeznu dětských srdcí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Dagmar Patrasová

Dagmar Patrasové nikdo neřekne jinak než Dáda. Milovala jí celá generace dětí, která vyrostla na jejích písních. Dáda už ale dávno není tím správným příkladem pro mladé.

Článek

Dagmar Patrasová se narodila v roce 1956 v Praze. V uměleckém odvětví se proslavila zejména jako herečka. Doslova ikonické jsou její role v seriálech Návštěvníci či Arabela, kde si zahrála trochu namyšlenou princeznu Xénii. Později se ale Patrasová začala věnovat zejména hudební tvorbě pro děti.

Doslova celá generace vyrostla na jejích dětských písních a Dagmar Patrasové se začalo říkat familiárně Dáda. V roce 1983 se Patrasová provdala za velkou ikonu tehdejší hudební branže. Jejím manželem se stal o šestnáct let starší hudební skladatel, klarinetista, saxofonista a dirigent Felix Slováček.

Dáda a Felix spolu mají dvě děti, které se obě věnují hudbě stejně jako jejich rodiče. Felix Slováček mladší kráčí ve šlépějích svého otce, dcera Anička je zpěvačkou, která si v posledních letech prochází nelehkým obdobím poté, co jí byla diagnostikována rakovina.

Dáda už ale dávno není idolem dětských srdcí. Její skandály, v nichž často hraje roli alkohol, začaly plnit novinové titulky už před mnoha lety, stejně jako tomu bylo kdysi u Ivety Bartošové. A stejně jako kdysi Iveta, i Dáda problémy s alkoholem popírá.

Manželství Patrasové se Slováčkem je také předmětem častého zájmu veřejnosti. Pár v jednu chvíli vystupuje jako stále zamilovaný manželský pár, během pár dní ale mediální prostorem létají slova o rozvodu a oddělené domácnosti. Jisté je jedno, Felix Slováček své manželce během jejich více než čtyřicetiletého manželství věrný nebyl. Veřejně propíraný byl jeho dlouholetý vztah s o čtyřicet let mladší Lucií Gelemovou. Po jejich rozchodu prosákly na povrch informace i o dalších milostných avantýrách tohoto osmdesátiletého hudebníka.

A je to právě Felix Slováček, který trvá na tom, že jeho manželka Dagmar má problémy s alkoholem. I přes veškeré snahy je ale jeho úsilí marné. Mezi manželi občas dochází k velmi ostrým výměnám názorů a bulvární plátky jsou tak plné špíny, kterou na sebe manželé doslova házejí.

Zda má Dáda problémy s pitím, mohou vědět jen ti, co jsou jí nejblíže. A jsou to právě oni, kteří by se měli snažit o to, aby si to přiznala a začala s intenzivní léčbou, dokud ještě není pozdě. Iveta Bartošová si to přiznat odmítala a její příběh měl velmi špatný konec. Na druhou stranu ale může být vše jinak, než jak je nám médii prezentováno. Problémy Patrasové mohou mít zcela jinou příčinu. Žít s manželem, který vás podvádí, totiž nemůže být na psychiku člověka zrovna tím nejlepším lékem.

Prvním krokem v úspěšné léčbě je si přiznat, v čem problém spočívá. Pak už je jen třeba najít odhodlání a vytrvat.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz