Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sorry, „Krtku“. Zrušením Ortelu si reputaci nezachráníš. My nepřijdeme

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Ukázat svou tvář jsi měl předtím. My svůj názor už nezměníme. Do Krtkova světa nikdy v životě!

Článek

Krtkův svět – areál lákající na množství zábavy pro děti a dospělé. I pro ty dospělé, kteří si poslechnou kapelu Ortel. Myslím, že tu není třeba nijak zvlášť připomínat. Hlavní aktér Tomáš Hnídek, po přejmenování Tomáš Ortel, nebyl v minulosti na nazi scéně žádným neznámým. V Ortelu se sice značně umírnil, ale jeho myšlenkové pochody a názory jsou vcelku jasně definovatelné i tady.

Jestli si někdo myslí, že přezpívaná písnička Jdu cestou necestou z Princezny ze mlejna, je v podání kapely Ortel snahou o zasažení dětských diváků, měl by se při slovech „bílý je lilium… bílej krásnej sen… bílý je pravý hedvábí… jdu cestou necestou, za svou bílou nevěstou…“ trochu zamyslet.

Koncert bude!

Hospody, bary, kulturáky, letní parkety, festivaly, Václaváky… A taky Krtkův svět. Očividně i tam může vystupovat kapela. Třeba ta s panem Tomášem v čele. Koncert kapely Ortel byl naplánován na 7.7. V tu chvíli každému, kdo trochu víc řeší, komu dá své peníze, zablikal v hlavě pomyslný maják.

Koncert nebude!

Ale vše je jinak. Koncert kapely Ortel v areálu Krtkův svět nakonec nebude. Pořadatelé dali na hlas lidu, na to množství nesouhlasných a kritických reakcí a koncert byl zrušen. Nebude. Kecy o tom, že to pro ně byla zajímavá zpětná vazba, že jsou rádi, že jim to lidé dali najevo, si mohli nechat od cesty. Myslím, že Ortel se svými postoji a texty není na hudební scéně žádnou neznámou kapelou, aby se nedalo čekat, že to podobnou kontroverzi vyvolá.

Smůla, už bez nás

V tuhle chvíli je mi srdečně jedno, jestli je koncert zrušený, nebo není. Pro mě bylo rozhodující, že byl naplánovaný, že být měl. V tu chvíli bylo v naší domácnosti rozhodnuto. Do „Krtka“ už nikdy v životě nepůjdeme. To, že byl koncert nakonec zrušený nic nemění na tom, jaký pohled a názor na kapelu Ortel majitel má, když je schopen si ji k sobě pozvat.

Je mi fuk, jestli absenci mojí a jiných rodin pan majitel pocítí na svých tržbách, ale morálně nemůžu utrácet peníze někde, kde jsou schopni podporovat právě Ortel. A to, že koncert nakonec nebude, mi ukazuje na to, že ta finanční ztráta možná může být větší, a majiteli Krtkova světa začalo téct do bot. Ale jak se říká, pozdě bycha honiti.

Anketa

Posloucháte kapelu Ortel?
Ano, poslouchám
67,3 %
Ne, neposlouchám
32,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 171 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz