Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Zlatokopky druhé kategorie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Jsou to dámy, které se jednoho dne podívaly do zrcadla a zjistily, že toho prvoligového fotbalistu, hokejistu, ani vrcholného manažera nadnárodní fitmy neuloví.

Článek

Tvrdě pracovat, ani na sobě, se jim nechce, obvykle k tomu nemají ani předpoklady, neoslní ani krásou, ani inteligencí. Čeho však mají nadbytek, je dostatek bezohlednosti.

Neomylně si vytipují hodného a seriózního muže ze střední třídy, se slušným příjmem. Může to být policista, kamioňák, slušně vydělávající řemeslník, který má potenciál zmoci se na hypotéku na dobré bydlení a dvě auta.

Pochopitelně je dobré zmapovat i širší rodinu, obzvláště rodiče či prarodiče, je-li tu dobrý dědický potenciál, či se dá počítat i s nějakou výpomocí. Případně, jestli je naivita předků stejná jako synova či vnukova.

Pokud se vyjeví, že rodiče či prarodiče se jen tak oškubat nenechají, zlatokopku to neodradí, ví, že kdo si počká, ten se dočká. Dnes už sice není v módě vyvražďovat blízké členy rodiny, ale stačí, aby jeden z rodičů či prarodičů zemřel přirozenou smrtí a zlatokopka buď sama, nebo s dopomocí partnera zaútočí na rodinné majetky.

Tak, jako se uměla vetřít do přízně budoucího manžela, umí se nyní vetřít do přízně osamělého rodiče. Dokáže předstírat oddanost, pomoc i skromnost. Oddaně pracuje pro prarodiče a zároveň odstavuje ostatní potomky tak, aby se na péči o osamělého seniora nemohli podílet. Neštítí se lhát, obviňovat ostatní, manipulovat.

Ví, že vydědění potomků není tak snadné, snaží se proto ke zdrojům dostat ještě za života oběti. Nejčastěji se jedná o nemovitost, mnohdy i hotovost na „nový, společný domeček“, kde se ona postará.

Nepostará, jakmile dosáhne svého, skončí senior i proti své vůli někde v domově pro seniory. Rodina je bezmocná, senior už přišel o střechu nad hlavou i o většinu úspor.

Tato žena má pochopitelně pocit, že je v právu, takového nýmanda by si přece nikdy nevzala, protože na ni čekali jiní princové. Dokáže vyvinout neuvěřitelné úsilí, aby získala to, co chce. Má-li vytipován vhodný objekt k ulovení, nic ji nezastaví, klidně rozvrátí rodinu, je li vytipovaný objekt ženatý, nasledně ho odstřihne od dětí.

Samozřejmě bude chtít mít vlastní děti a nikdy nedovolí, aby se musely dělit o otce a o zdroje. Strpí základní výživné a tím to končí. Tady už většinou širší rodina zpozorní, ale syn je hluchý, slepý. Přece mu porodila nové děti. Jistě, dlouhou mateřskou by si nenechala ujít.

Není-li v širší rodině ekonomický potenciál, klidně svou rodinu odstřihne. Pak zvládne manžela lépe ovládat a vynutit si mnohem víc, než snese jeho příjem. Donutí ho hledat si různé vedlejší příjmy a nezajímá ji jeho únava. Ona přece chce jen to nejlepší, pro sebe.

Znám i takové, které, když manžel nenaplnil jejich představy, našly si jiného, s lepším potenciálem, manželovi nechaly dluhy a děti a šly za lepším. Začaly znovu, nový projekt, nové děti. Vztah, který nezajistí jejich materiální požadavky, je pro ně zbytečný, zbytečné jsou i děti, které z takového vztahu vzešly.

Zlatokopky se tedy nevyskytují jen ve vyšších patrech společnosti, tolik bohatých mužů zase není a ti skutečně bohatí mají mnohem vyšší nároky. Také jsou chytří a dostatečně zběhlí, aby se nenechali oškubat.

Zlatokopky druhé kategorie nemají potenciál lovit v nejlepší společnosti, spokojí se tedy s průměrným úlovkem, který ovšem dokážou velice efektivně zničit, rozvrátit rodinu a nemají li ještě dost, s klidem jdou dál, za novým úlovkem. Ten odložený odejde z domu s igelitkou.

V lepším případě se nad ním slituje někdo z rodiny, v horším případě skončí „pod mostem“.

Takže pánové, pozor na Popelky, nemusí být tím, čím se zdají a zlaté střevíčky budou chtít ony od vás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz