Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vážení příznivci i odpůrci migrace, na někoho jste zapomněli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

K nadcházející volební kampani se rozhodl Tomio Okamura oprášit téma migrace a hodlá použít drsné zobrazení nejhoršího možného scénáře.

Článek

Mladý muž tmavé pleti, držící v rukou zakrvácený nůž, a k tomu drsný slogan „Problémy zdravotnictví nevyřeší chirurgové z dovozu“.

Naproti tomu stojí německá ministryně vnitra Nancy Faeserová, hodlající zakázat nože s čepelí delší než 6 centimetrů. Z toho alespoň pro mě, plyne, že nožů se máme bát. Německé statistiky ukazují, že počty útoků nožem stoupají extrémně. Dokonce ani samotní Němci nepopírají, že souvislost s nezvládnutou migrací tu je.

Samozřejmě se mi Okamurova strategie nelíbí, ale stejně tak se mi nelíbí popírání rizik. Významné hostitelské země nezvládly velkou migrační vlnu a mnozí migranti nezvládli integraci do úplně odlišného kulturního prostředí.

Je tu totiž jeden problém, kterému se vyhýbají všichni, protože osud skupin migrantů, kteří přišli do hostitelské země skutečně s cílem začlenit se do nové, vyspělé kultury, je politicky nezajímavý jak pro odpůrce migrace, tak pro její příznivce.

Tito lidé zůstali bez ochrany hostitelského státu, který není schopen jim pod vlivem nezvládnuté migrace zajistit ani bezpečnost, ani smysluplnou integraci. Bezpečností myslím jejich ochranu před jejich vlastními krajany, kteří do země přišli s méně ušlechtilými cíli.

Tedy ochranu před těmi, kteří urputně bojují za prosazení svého náboženství, své kultury, svých zvyků, na úkor obyvatel hostitelské země a neostýchají se při tom sahat nejen po nožích.

Setkáváme se najednou s odpornými praktikami na lidech, kteří přišli s touhou žít i pracovat a vzdělávat se v naší západní civilizaci. Najednou stojíme tváří v tvář odporným praktikám, jakými jsou obřízka, vraždy ze cti, znemožňování vzdělávání dívek, nemožnosti opustit náboženství, které tito lidé chtějí, ale nemohou odmítnout. Proč? Protože nemají ochranu před vlastní komunitou. Západní politici dovolili svou neschopností vytvořit ve svých zemích svět, před kterým tito lidé utekli.

Političtí odpůrci i příznivci migrace mají stejný podíl viny na ztrátě lidí, kteří přišli se skutečnou, reálnou možností obohatit kulturu i ekonomiku hostitelské země. Odváží se vůbec někdo si na tyto migranty vzpomenout? Možná v zemích, které se nejvíce potýkají s nezvládnutou migrací, skutečně někde žijí ti inženýři, lékaři, či učitelé se svými rodinami. S velkou pravděpodobností se však snaží přežit v nějakém ghettu, odkud není úniku. Musí tedy přežít v zájmu bezpečnosti své i své rodiny, přijmout realitu toho, že právě je hostitelská země zradila a ztratila.

Reakce obou politiků jak Okamury, tak Faeserové jsou jen nic neřešící politická gesta. Okamura straší krvavými noži v rukách všech migrantů bez rozdílu, Faeserová si naivně myslí, že sebrat zločincům nože je stejně snadné, jako zabavit dítěti bábovičku.

Odpovědět zločincům novým, bezzubým zákonem, který bude mít dosah tak možná na řidiče kamionů, kterým statečná německá policie bude filcovat kabiny a zabavovat nože na pižlání chleba, je v kontextu s nárůstem útoků nožem poněkud trapný. Když někdo jde zabíjet, opravdu neřeší, jestli k tomu ještě nepáchá mini zločin v podobě delší čepele a normálního člověka zase dlouhý nůž při krájení chleba nezláká jít s ním zabít.

Že v mrtvé zóně jejich politického rozdílu žijí a živoří nuceně i lidé, které ze všeho nejvíc zradila právě rádoby proimigrační politika, stejně nedojde ani jednomu z nich. Tito lidé nejsou politicky zajímaví. To je jejich prokletí. Těm bohužel bohulibý počin v podobě zkrácené čepele nožíku na otevírání konzerv nepomůže.

Jejich dcery budou muset nadále podstupovat obřízku, nebo chodit zahalené, bude jim odepřeno vzdělání, budou nuceni vyznávat původní náboženství, protože kultura, jejíž součástí se chtěli a mohli stát, je nepřijala, přesto, že moznosti k tomu má. Ostatně Tomio Okamura osobně je dobrým příkladem integrace. To je samozřejmě nadsázka.

Nuceně tedy zůstávají v ghettech, ovládaných komunitou jejich původní země, která nikdy nepřijala a nepřijme novou kulturu a která své ovečky v komunitě udrží klidně násilím.

Co dál? Styďte se politici za tuhle zradu na lidech, kteří přišli s dobrými úmysly a vy jste je svými šarvátkami a půtkami znemožnili žít náš život.

https://denikn.cz/1490208/okamura-chce-sokovat-oslabena-spd-opet-strasi-migraci-potrebuje-odrazit-nastup-konkurence/

https://echo24.cz/a/HkdHb/zpravy-svet-zakaz-nozu-v-nemecku-nad-sest-centimetru#utm_content=freshnews&utm_term=z%C3%A1kaz%20no%C5%BE%C5%AF%20v%20n%C4%9Bmecku&utm_medium=hint&utm_source=m.search.seznam.cz

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-volby-reportaz-stockholm-imigrace.A180909_110219_zahranicni_ane

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-volby-reportaz-stockholm-imigrace.A180909_110219_zahranicni_ane

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz