Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Mám doma kočku, mám ji rád

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/cute-british-shorthair-cat-14089846/

Kdo má doma kočku, jistě víte, že žít s ní, občas není snadné, stejně jako zpívá Pokáč ve své nejznámější písničce.

Článek

Chlupaté stvoření, které se celý den vyhřívá na sluníčku, vždy má náladu na mazlení a celý den se honí za klubíčky a myškami. To je jen jedna stránka kočičí povahy.

Když si vezmete to chlupaté neviňátko domů, v hlavě vám běží představy, jak bude pěkně spát v tom luxusním pelechu, dělat svou potřebu do hi-tech hajzlíku a mazlit se s vámi během dlouhých zimních večerů na gauči. Z části je to pravda, záleží na tom, jakého nezbedu si domů přivezete.

Po pár dnech totiž pochopíte, že papírová krabice či kdejaká deka je lepší než nějaký péřový polštář, a to nejlepší škrabadlo je váš gauč. Vaše ruce budou poseté škrábanci. A záchod možná bude netknutě stát v koutě, zatímco se vydáváte po stopách kočičích výkalů. Že si Vaše veličenstvo denně čistí kožíšek, je samozřejmost, stejně jako celkem pravidelné vyvrhování koule spolknutých chlupů. Na mazlení občas prostě není nálada, a to musíte respektovat, jinak bude kočičí armageddon. Tyto malé potvůrky jsou docela pomstychtivé, že se vám zrovna po tom, co jste jim nedali ochutnat ze svého oběda, vyčůrají do bot není náhoda.

Tohle rozhodně není kompletní seznam kočičích taškařic, vynechali jsme například shazování stromečku nebo nošení myší k prahu domu. Jedno se ale musí kočkám nechat, když se jim chce, umí dostatečně projevit svou náklonnost a lásku, umí si obhájit svůj prostor a díky jejich očím jim odpustíte kdejakou lotrovinu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz