Hlavní obsah
Nakupování

Slevy na školní pomůcky již o prázdninách, má to smysl?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/boy-looking-on-a-tidied-desk-2781814/

Již od konce července se nás obchodníci snaží donutit nakoupit školní pomůcky za výhodné ceny. Letos začali fikaně všemožnými hesly typu ,,Kreativní léto, Letní tvoření" apod, ne otravným ,,Hola, hola, škola volá.".

Článek

Jsou ovšem slevy na školní potřeby již v létě vážně potřebné? Začneme-li už s prvňáčky, ve školách dnes noví školáci dostávají ne-li celé výbavy. Tužky, voskovky, plastelínu dostávají v papírovém kufříku a děti tak spoustu věcí mají dvakrát. Plastelínu, jak je známo od dětí příbuzných, ani neotevřou a až do devítky jim leží v kufříku.

V dalších ročnících mnohdy jen uvědomělé učitelky napíší na konci školního roku, co si děti přes prázdniny nachystat. Většinou pak za Vámi dítě každý den v září chodí, že potřebuje nějaký sešit, učebnici nebo pár korun na nějakou jinou školní pomůcku.

V září pak někteří obchodníci dokonce napálí ceny, zatímco nás v horkých dnech bombardují letáky se slevami na sešity, v září se už pomalu chystají na Halloween, Dušičky, ba dokonce Vánoce.

Opravdu je nutné lidi otravovat již v červenci s tím, na co chtějí o prázdninách zapomenout? A chce snad někdo opravdu v srpnu namátkou kupovat levné sešity, když pak nebudou potřeba?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz