Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nikol Leitgeb má dobročinnost v srdci. Herectví pověsila na hřebík a stala se z ní influencerka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel Gwužď/Nextfoto.cz - zakoupená licence

Poslední dobou není člověka, co by o influencerce Nikol Leitgeb a její dobročinné činnosti neslyšel. Bývalé herečce se pravidelně daří vybírat statisícové a milionové částky, které pak pomáhají potřebným lidem. Takových lidí by mělo být víc.

Článek

V menším středočeském městě Rakovník se 4. října narodila malá holčička. Její maminka pracovala jako zubařka a tatínek pracoval jako starosta. Už během dětství se Nikol objevovala v televizních filmech a seriálech, a to ještě pod jménem Štíbrová. První roli zaznamenala, když jí bylo pouhých pět let, kdy ztvárnila princeznu v pohádce Dračí prsten. Jako malé dítě a později dospívající slečna se objevovala čím dál častěji na televizních obrazovkách a její popularita stoupala na vrchol.

Jedinečná, půvabná a tvárná

Během herecké kariéry se setkala s několika známými tvářemi. Jednou z nich je i bývalá herečka a nynější spisovatelka Eva Hudečková, která na Nikol vzpomíná jedině v dobrém. Nikol je totiž talentovaná dívka, která se umí přizpůsobit každé roli. Ačkoliv měla krásně našlápnuto k herecké kariéře, po chvilce slávy, která se protáhla na pár dlouhých let, se s herectvím odmlčela.

Naposledy ji fanoušci mohli vidět v oblíbeném seriálu České televize Vyprávěj jakožto sekretářku Naďu. Poté hereckou kariéru ukončila, aby mohlo vzniknout trio 3v1. Tři kamarádky vytvořily vlastní kolekci a staly se nejoblíbenější dámskou trojicí. Jenže ani tady štěstí nenašla a trio se po několika letech rozpadlo. Dokonce se společně hádají a nemohou si přijít na jméno. V soukromém životě je naopak Nikol pyšnou dvojnásobnou. maminkou. Společně se svou rodinou žije v novém domě v Lánech i s pejskem panem Meruňkou.

Popularitou pomáhá druhým a nic za to nechce

Když Nikol pověsila herectví na hřebík, začala se naplno věnovat sociálním sítím, hlavně Instagramu, na kterém má bezmála sedm set tisíc fanoušků. Kromě každodenního obsahu se dvěma roztomilými rošťáky využívá influencerka svou popularitu k dobrým věcem. Před časem zařadila do svého obsahu pravidelné podpory sbírek. Tímto způsobem už vybrala částky v řádech desítek milionů. Nejvýznamnější byl příběh Martínka, který potřeboval lék za sto milionů korun. Pro většinu lidí naprosto nepředstavitelná částka, již se ovšem nakonec povedlo vybrat. Velkým dílem k tomu přispěla Nikol, která neztrácela naději a neustále lidi vyzývala k pomoci. Za tuto činnost dokonce obdržela medaili předsedy Senátu.

Zdroje: autorský text, Instagram, Super.cz, Deník.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz