Hlavní obsah
Umění a zábava

Ostuda sportovců Na lovu: Neumannová a Valenta tápali, nepostoupil ale ani Langmajer

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: che / Wikipedia Commons / CC BY-SA 2.5

Na lovu: Hvězdný speciál je skvělou kombinací vědomostní hry, kterou dobře známe, a účasti slavných osobností, které se nebojí před celý národem ukázat svoji inteligenci a utkat se s lovcem. Někdy to ale nevyjde.

Článek

Každý všední den si v podvečerním hodinách můžeme na televizních obrazovkách televize Nova procvičit naše znalosti spolu se soutěžícími z lidu, kteří se snaží porazit vševědoucí lovce. Už třetím týdnem ale můžeme o víkendu sledovat, jak se v takovém klání bude dařit známým osobnostem Česka takřka ze všech možných oborů.

Je třeba zmínit, že celebrity se pořadu neúčastní proto, aby si domů odnesly někdy až závratné výhry, suma, kterou v pořadu nahrají, jde totiž na dobrou věc. Už z tohoto důvodu jim patří obrovský obdiv. Musí v sobě totiž najít odvahu a jít soutěžit do pořadu, kde se mohou ztrapnit před celým národem, přičemž to všechno dělají pro potřebné.

A tuto neděli to byl boj, ve kterém se k takto bohulibé činnosti upsali hned dva bývalí profesionální sportovci. Bohužel oba v otázkách tápali a na řadu z nich, i když se jednalo o věci všeobecného základního přehledu, neznali odpověď. Boje na dobrou věc se zúčastnila jak olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích Kateřina Neumannová, tak olympijský vítěz v akrobatických skocích na lyžích Aleš Valenta.

Kateřina nezazářila již v úvodním minutovém kole, kde si soutěžící nahrává finanční prostředky, které se následně snaží obhájit. Mimo jiné nevěděla ani to, že krychle je trojrozměrným tělesem. Přešlapy ale následovaly i v boji s lovcem, a tak Neumannová po několika otázkách musela soutěž opustit, přestože začínala na nižší částce se třemi poli náskoku a k postupu do finále jí stačily čtyři správné odpovědi.

Aleš Valenta nebyl ale v prvním kole o nic úspěšnější. Káhiru umístil do Tunisu, ve slově vlk našel tři samohlásky. V souboji s lovcem jen o vlásek unikl vyřazení a stal se tak jedním ze dvou soutěžících z původní čtveřice, který postoupil do finále. Nepovedlo se to totiž ani oblíbenému herci Jiřímu Langmajerovi. Valenta stanul před lovcem ve finálové štvanici s režisérem a scénáristou Vladimírem Skórkou.

Za dvě finálové minuty ve finálové štvanici ale společně oba nahráli pouze osm polí, dvě pole dostali již v začátku. Dohnat deset polí tak bylo pro lovce, v tomto případě pro Kalkulátora, otázkou minuty. Na charitu tak slavné osobnosti získali jen opravdové minimum, které jim televize za účast v pořadu garantuje.

Tentokrát se hvězdy ve hvězdném speciálu pořadu Na lovu příliš nepředvedly. Byla to ostuda zejména sportovců, avšak nezabodovali ani ostatní soutěžící.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování 3. dílu III. řady „Na lovu: Hvězdný speciál“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz