Hlavní obsah
Lidé a společnost

Vydra se k manželce zachoval ohavně. Jenže Jana Boušková ví své

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Tak dlouho herec Bouškovou naháněl, až mu podlehla

Herec Václav Vydra opustil manželku Danu Homolovou na Štědrý den, což od něj bylo hodně ošklivé. Odešel za svou láskou Janou Bouškovou, které naopak velmi pomohl. Ze zrady se snad „vykoupil“.

Článek

„Celoživotně miloval Bouškovou, pak se zamiloval do mě. Žili jsme spolu dohromady asi devět let včetně manželství. No, a pak zemřel partner Jany Bouškové Petr Svojtka a Vašík jí tak dlouho pomáhal, až tam zůstal. Odešel za ní na Štědrý den v roce 1983 a domů už se nevrátil,“ vzpomínala Vydrova první manželka Dana Homolová.

Dodnes si mnoho lidí myslí, že jeho odchod byl velmi ohavný čin zejména kvůli načasování. Homolové na dlouho dobu zkazil Vánoce, i když dnes už k někdejšímu manželovi zášť necítí. Možná se dokonce dá říct, že vlastně tak trochu počítala s tím, že ji Vydra jednoho dne opustí.

Jana Boušková v něm našla poklad

Zatímco Homolová by měla právo na Vydru nadávat, Jana Boušková ví své, má to s ním totiž přesně naopak. Stál při ní v nejtěžších okamžicích jejího života. Během angažmá v Národním divadle se bláznivě zamilovala do kolegy Petra Svojtky, jenže štěstí si vedle něj příliš neužila. Herec měl dvě děti z předchozího vztahu, navíc trpěl psychickými problémy.

Největším neduhem však byl v jeho případě alkohol. Herečka mu porodila syna, v roce 1982 však přišla tragédie. Svojtka posilněn alkoholem zkoušel jízdu na oji tramvaje, jenže spadl. Vůz ho usmýkal k smrti, jeho tělo bylo k nepoznání. Boušková byla v osmadvaceti letech rázem vdovou. A v té době se opět na scéně objevil Vydra. Pomáhal jí, dostával ji z depresí, dělal všechno možné i pro jejího syna Honzu. A zároveň oplakával smrt své maminky Dany Medřické.

Stalo se to, co v mnoha podobných případech, vzájemné zoufalství je spojilo. Malý Honza si ho oblíbil, herec ho v podstatě přijal za vlastního. Jednou se syn Bouškové zeptal, jestli může Vydrovi říkat tatínku. „Řekl jsem, že samozřejmě ano. Pak mi ale stejně říkal Vašku,“ přiznal herec. S Bouškovou své děti nikdy neměli. Do rodiny jim však později ještě přibyla neteř herečky, které vážně onemocněla maminka. Málokdo dnes ale ví, že se slavný pár o miminko pokoušel. Boušková otěhotněla, ale málem přišla život. V nemocnici ji naštěstí zachránili, partneři už se pak o děťátko nesnažili.

Naháněl ji, ona ho ale odmítala

Vydra s Bouškovou se vzali v roce 2006. Splnilo se tak Vydrovo velké přání a touha, za kterou si šel opravdu hodně dlouho. Vždyť se do ní zamiloval už během studií. „Trvalo to docela dlouho, až mi Jana řekla, že z toho opravdu nic nebude,“ vysvětloval později herec. Pustit z hlavy ji ale evidentně nikdy nedokázal. Přesto, že Boušková obdivovala spíš jeho maminku, se kterou si pak i zahrála ve filmu Vlny nad námi.

Dnes jsou slavní manželé samozřejmě jinde. I Bouškové došlo, že si s tím neodbytným chlapíkem byli souzeni. Na spokojené manželství mají jednoduchý recept. Říkají, že když se něco nepovede, máte dvě možnosti - buď se tím trápit a řešit to ze všech stran, nebo to hodit za hlavu a moc o tom nepřemýšlet. Jak je vidět, tak jim to funguje skvěle.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz