Hlavní obsah

Oldřich Navrátil přes 35 let tajil nemanželského syna. Alimenty na něho platil, vidět ho však nechce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Daniel Baránek, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Známý český herec Oldřich Navrátil dlouhá léta skrýval skutečnost, že má nemanželského syna. Ten se v deseti letech dozvěděl, kdo vlastně je jeho otcem. Herec se ale se synem stýkat nechtěl.

Článek

Toto rodinné tajemství vyšlo najevo až po 35 letech a odhalilo složitý vztah mezi otcem a synem. Milan, nemanželský syn Oldřicha Navrátila, se narodil z krátkého milostného románku herce s recepční hotelu. Navrátil existenci syna tajil a nikdy se k němu veřejně nehlásil.

O skutečném otci se dozvěděl až v deseti letech

„Považuji to za podraz. Nepatří do mé rodiny, ale alimenty jsem na něj samozřejmě poctivě platil. Tím to ovšem pro mne skončilo,“ vyjádřil se Oldřich Navrátil pro deník Blesk. „Má rodina je má žena, dcera, syn, dvě vnučky od vyženěného syna a vnuk od dcer,“ dodal Navrátil odmítavě. Milan se o svém skutečném otci dozvěděl v deseti letech, ale Navrátil nejevil zájem o navázání vztahu. „Mrzí mě, že se ke mně Oldřich Navrátil nikdy nehlásil. Prodělal jsem závažné onemocnění, potřeboval jsem oporu,“ svěřil se Milan, který vyrůstal pouze s matkou.

První manželství skončilo po více jak 20 letech

Zatímco Navrátil odmítal uznat Milana jako součást své rodiny, sám prošel dvěma manželstvími. První manželství s Dagmar skončilo po více jak 20 letech rozvodem. V roce 2011 se Navrátil oženil podruhé s o deset let mladší Monikou, s níž žije dodnes. „Potřebuju mít vedle sebe blízkou bytost,“ přiznal herec, pro něhož jsou vztahy důležitou součástí života.

Příběh Oldřicha Navrátila a jeho nemanželského syna ukazuje, jak složité mohou být rodinné vztahy, zejména když jsou obklopeny tajemstvími z minulosti. Přestože Navrátil plnil své finanční závazky, vzájemné pouto mezi otcem a synem zůstalo nenaplněno. A pouto, které je lidské a rodinné, je mnohdy více, než finance, které člověk získává. Peníze totiž lásku nikdy nenahradí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Oldřich Navrátil

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz