Hlavní obsah

Náhrada za Chorého. Plzeň sahá po brazilském útočníkovi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sempreinter.com

Viktoria Plzeň se chystá posílit svůj útočný arzenál a zaměřila se na brazilského útočníka Ricardinha, který dosud působil v týmu Levski Sofia. Podle informací z bulharského deníku „Mach Telegraf“ by se částka měla pohybovat okolo 1 milionu eur.

Článek

Levski Sofia získá z tohoto přestupu přibližně 1 milion leva (přibližně půl milionu euro), zatímco druhá polovina částky poputuje do brazilského klubu Gremio. Ricardinho přišel do Levski na začátku roku 2023 bez přestupové částky, avšak Gremio si ponechalo 50 % z následného prodeje, což nyní přináší ovoce v podobě podílu z přestupu.

Spekulace o blížícím se přestupu se potvrdily, když Ricardinho nenastoupil do přátelského utkání proti Septemvri, které Levski vyhrálo 5:0. Tuto skutečnost potvrdil trenér Stanislav Genčev, který uvedl: „S Ricardinhem se chystáme rozloučit, ale určitě na jeho místo přivedeme hráče.“

Přestup do Viktorie Plzeň představuje pro Ricardinha další krok v jeho kariéře a pro plzeňský klub významné posílení útoku. Český klub si od příchodu brazilského útočníka slibuje zvýšení ofenzivní síly a konkurenceschopnosti jak na domácí, tak na mezinárodní scéně.

Ricardinho se v Levském rychle adaptoval a ukázal svůj talent, což přilákalo pozornost nejen fanoušků, ale i skautů z různých klubů. Jeho přestup do Viktorie Plzeň je tak logickým krokem v jeho sportovním růstu a zároveň důkazem kvalit, které v Sofii předvedl.

Fanoušci Viktorie Plzeň se mohou těšit na novou posilu, která by mohla výrazně přispět k úspěchům klubu v nadcházející sezóně. Jak se Ricardinho adaptuje na český fotbal a zda splní očekávání, se teprve ukáže, ale potenciál tohoto brazilského útočníka je nezpochybnitelný.

Ricardo Filho v dresu Levski Sofie nastřílel už 20 gólů v 56 zápasech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
PFK Levski Sofia

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz