Hlavní obsah
Jídlo a pití

Co uvařit v neděli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

Naším každopátečním tématem v práci bývávalo „co uvařit v neděli“.

Článek

Moje mamka byla výborná kuchařka, a protože nás bylo u stolu vždycky hodně, někdy až moc, tak vymýšlela všelijaké dobroty. Nevím, jestli tohle vymyslela sama, ale vím, že v jejím podání to chutnalo fantasticky. V této úpravě může pokrm působit močopudně, jako prevence prostaty a určitě jako afrodisiakum. O následných účincích mi však maminka nic neprozradila, na to jsem přišla až postupem doby a sama.

Je to jednoduché. Součástí tohoto pokrmu je totiž hodně strouhaného celeru a ten, jak známo, pomáhá nemocným s potížemi ledvin a močového ústrojí, ve spojení s lahodným plátkem masa pomůže mužům lépe dodržovat dietu a prospěje jejich neduhům. O celeru se říká, že působí jako afrodisiakum, a kdyby to nebyla pravda, tak toto jídlo zajisté zažehne sympatie, nebo snad dokonce lásku. Ta přece prochází žaludkem.

Na hovězí plátky na celeru budeme potřebovat pár hovězích plátků, které osolíme a zlehka opepříme (pepř účinky podpoří). Na cibulový základ najemno nastrouháme aspoň půl kořenu celeru a vše necháme pěkně rozdusit. Přidáme maso a udusíme řádně do měkka. Na závěr maso vyjmeme, omáčku zlehka zahustíme moukou – buď přisypeme do výpeku a pak přidáme vodu, nebo můžeme použít jíšku. Plátky vrátíme a ještě povaříme. Výborně chutná s domácím bramborovým knedlíčkem.

PS: Kdyby to bylo pořád moc tuhé, přidejte špetičku jedlé sody.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám