Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zrcadlo, zrcadlo, nelži!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

To mě pobavilo. Četla jsem totiž článek o psychických potížích, které si může kdokoli přivodit pohledem do zrcadla na vlastní tělo.

Článek

Konkrétně tam bylo rozebráno, že v současné době zaměřené na krásu a mládí hrozí reálné nebezpečí psychické újmy, když se na sebe budeme dívat v zrcadle moc dlouho. A to „dlouho“ je relativně krátká doba, která se počítá na minuty.

Již pouhých deset minut prý stačí ke vzniku choroby, která se vyznačuje zejména opakovaným koukáním do zrcadla, opakovaným líčením a úpravou zevnějšku, později pak třeba touhou vypadat stále líp a taky může vyústit až do vyhledávání chirurgů za účelem plastických operací.

Jednak by mne zajímalo, jak se tato diagnóza jmenuje a zda je nějak nebezpečná okolí. Je fakt, že skoro každá nemoc začíná zpočátku plíživě a nenápadně, postupně může narůstat potíží a snahy je zamaskovat, ale neustálé zhoršování potíží nás stejně nezřídka dovede až pod nůž. To je stejné třeba se žlučníkem, s pohybovým aparátem, se zuby moudrosti, proč by tomu u choroby zvané „stáří“ nebo „nedostatek sebevědomí“ mělo být jinak?

Žen, které trpí chorobou „nedostatek sebevědomí“ a snaží se ji zamaskovat, ale stejně to nakonec něčím prozradí, znám spoustu. Jsou různého věku a na kráse vůbec nezáleží. Těch, co trpí chorobou „stáří“ znám také spoustu a také nezáleží na věku a vlastně ani pohlaví. No a abych byla upřímná, tak neznám nikoho, kdo by nějakou vadu na kráse při dlouhém pohledu do zrcadla nenašel. Znamená to, že jsme všichni psychicky postižení?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám