Hlavní obsah
Názory a úvahy

Neodbytná ambicióznost profesorky Danuše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikipedia, CC

Na straně STAN, za niž nyní kandiduje v eurovolbách Danuše Nerudová, lze velice dobře demonstrovat, jak funguje česká politika a nadvláda vlastnické třídy.

Článek

Kdo se podívá na oligarchické příspěvky na činnost strany STAN, zjistí, že strana finanční nouzí netrpí. Jen v letech 2016-17 dostala podle oficiálních čísel (vřele doporučuji k nahlédnutí) kolem 55 milionů Kč, kdy největším dárcem v těchto letech byl fašizující oligarcha Ivo Valenta vlastnící hazardní byznys a např. Parlamentní listy. Od toho STAN dostal téměř 7 milionů Kč.

V součtu tři miliony doputovaly od oligarchy Dědka, který také sponzoroval jak Petra Pavla, tak Danuši Nerudovou při prezidentské volbě. Jakýsi Jiří Meloun daroval rovněž tři. V součtu dva a půl milionu daroval bývalý svébytný starosta Prahy 1, Petr Hejma. Dva dodal neméně svébytný pan Polčák, který byl na chvíli „uklizen“, aby se opět vrátil.

Nad jednou fotografií

Rozkliknou-li si čtenáři tento článek na Novinkách oligarchy Lukačoviče, najdou text o tom, že prý bude kampaň do eurovoleb „skromná“, a zároveň jednu fotografii. (Někteří pochybující drzouni by mohli dít, že to tak může být, když oligarchové podporující strany zároveň vlastní média.) Ale chci nyní upozornit na tu fotografii.

V popředí máte kandidátku z prezidentské volby, o níž ještě bude řeč. A vpravo další navrátilec na výsluní: pan Farský (srov. zprávu z roku 2017 zde). Nyní obohacen Fulbrightovým stipendijním pobytem spolupovede kandidátní listinu STANu ve volbách do Evropského parlamentu v červnu příštího roku.

Šťastlivci, které občané zvolí, budou pobírat základní plat ve výši čtvrt milionu Kč měsíčně plus všemožné štědré „náhrady“ (což podrobněji rozebírám v textu o panu Pospíšilovi z TOP 09). Za panem Farským a paní Nerudovou stojí dále například pan Lacina, nový místopředseda STANu, který pobírá zastupitelský plat na Praze 6 (tam mu k tomu pomáhají Zelení) a zároveň má hezký příjem coby poslanec. Aby se však nemusel stydět před některými kolegy „demokraty“, pobírá ještě blíže neurčený plat jako místopředseda dozorčí rady Obecního domu.

Paní Kovářová sice již není místopředsedkyní strany, ale alespoň pobírá dvojnásobek poslaneckého platu coby 1. místopředsedkyně Poslanecké sněmovny vedle paní Pekarové Adamové. Na fotografii je i Lukáš Vlček, který má k platu poslance alespoň post místostarosty Pacova (nezaostává ale za Janem Lacinou?).

Jste-li běžný čtenář - nebo starostlivý oligarcha -, můžete si vyhledat další osoby na fotografii s jejich příjmy a nějakou adekvátní částkou se o ně postarat.

Hvězda

V článku v jím řízeném Deníku Referendum píše po volbách 2021 Jakub Patočka: „Zrodila se hvězda a jmenuje se Vít Rakušan“. (Můžeme se s odkazem na obsah příslušné kapitolky doptat, jak proudí dialog.)

Ve stejném, údajně „levicovém“ médiu jsme potom mohli číst arcipozoruhodný reklamní článek Petra Pitharta, který je u nás považován za zajímavého intelektuála. Opravdu pozoruhodné dílo končí pasáží: „Když ji zvolíme, zvolíme, na rozdíl od těch, které jsme dosud volili, jednu z nás. Která to nemusí do zblbnutí opakovat“. A s dodatkem: „Protože to má vepsáno ve tváři. Vždyť — no koukněte se na ni pořádně!“.

Čtenáři nechť se tedy znovu pořádně podívají na tu fotografii a tvář paní Nerudové. A mohou se také podívat na jiný článek neohroženě pokračujícího pana Patočky z dubna 2023 o přínosech Petra Pavla, kde zmiňuje také Danuši Nerudovou a v poslední části se ptá, zda by se např. z Milionu chvilek pro demokracii nemohl stát "Milion chvilek pro sociální soudržnost"(srov. s mým článkem z doby mezi 1. a 2. kolem prezidentské volby).

To už asi tak nějak stačí, ne?

Přidejme jen, jakých výkonů dosáhla hvězdná paní profesorka v předchozí fázi své kariéry: ohledně falešného autorství, ohledně plagiátů za jejího rektorstvíúplatků za rychlotituly.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz