Hlavní obsah

Oni chtějí, abyste se zabývali transsexuály v boxu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: publicdomainpictures.net, CC

Existuje hierarchie důležitosti společenských otázek. Sport je skvělý nástroj k odvádění pozornosti od podstatných věcí.

Článek

Drazí čtenáři, jakou máte hladinu testosteronu? A jakou úroveň inteligence?

A dokážete si představit, že v naší společnosti něco znamenáte? Tj. ne že děláte něco užitečného a prospěšného pro ostatní napříč společností - nýbrž že máte značný majetek a moc, anebo jste alespoň poslušnými pomocníky těch, co něco znamenají.

Pokud byste se dokázali vmyslet do pozice skutečné moci a vlivu, tak byste snad docela snadno pochopili, jak výhodné je mít po ruce různé zástupné cíle, vějičky, strašáky pro odlákání pozornosti od skutečně podstatných nespravedlností, útlaku, iracionality naší společnosti.

Takže pro takové oligarchické vlastníky šroubující vzhůru zisky na úkor ostatních, jejich politické i mediální sluhy je potěšením, pokud se lidé zabývají zástupnými problémy. Ať brojí proti „více pohlavím než dvěma“, anebo fušují do problematiky „intersexuality“, která se stejně týká výrazně menšinového počtu lidí a nemá vliv na rozhodující socio-ekonomické otázky.

Měl Hitler jenom jedno varle?

Žurnalista „komentátor“ Ondřej Šmigol se oním olympijským nesmyslem zabývá v Echu24 založeném z peněz zbrojního oligarchy Ovčařího a nyní vlastněném oligarchou Španělem (s různými bonusy pro „nezávislou demokratickou žurnalistiku“ k tomu).

Na příbuzné téma - tedy LGBT+ odkazy při zahajovacím ceremoniálu - píše pan starokatolický kněz, který zde zastává „liberální“ a „pokrokové“ stanovisko.

Evidetně v zajištěnější části „střední třídy“ se pohybující „publicistka a markeťačka“ Petra Röslerová zase reaguje na sportovkyni s vagínou, leč vysokou hladinou testosteronu na svém Facebooku takto: „Koukám, že už nebude stačit říkat synkovi, že se holky nikdy nemlátí. Budu muset začít říkat, že se nemlátí ani na Olympiádě, kde by ho za to lepší pokrokoví lidé oslavovali a ještě by slízl dobré prachy. Jinak všimli jste si, že ti samí morální pokrokáři, kteří nutí do ringu biologickou ženskou s chlapem, (co se za ženskou jenom prohlašuje), jsou většinou hlásnou troubou povinných kvót na ženy, protože my přece nemáme stejné šance jako ti testosteronem obdaření samci?“.

Co myslíte, že pro vás udělají tito lidé, kteří se zaštiťují buď tím, jak chtějí bránit „normální svět“, nebo jak jsou „tolerantní“?

Tak měl, nebo neměl?!

Plnění mediálního prostoru sexem, sportem, módou, celebritami apod. odvádí pozornost od toho, co by si o sobě pravdivě měla říkat společnost, která si nárokuje být „demokratickou“.

Pěšáci druhé světové války na straně Spojenců mohli být pobaveni písní o tom, že fýrer má jen jedno varle, ale na jejich objektivní situaci a na širším kontextu soupeření různých imperialismů a sociální hierarchii, kde jsou vždy mnohem snadněji do válečných jatek posláni proletáři, se nic nezměnilo. Stejně tak dnes; s tím negativním rozdílem, že ti dole dnes nejsou kompenzováni takovým způsobem, jako tomu bylo ze strany silného sociálního státu po druhé světové válce.

Za třicetileté války formuloval francouzský filosof Descartes své „myslím, tedy jsem“ (cogito, ergo sum). V masovém válečném vraždění a přidruženém umírání, při otřesu dosavadních politických pořádků zůstávala jistota myslícího rozumu, jeho zárodku či nulového bodu. Není náhodné, že Descartovu filosofii tehdy oblibovala řada žen - „cogito“ nemá pohlaví. Materiální svět - který rozum nakonec podmiňuje - tím samozřejmě nemizí. Ale při troše námahy může člověk skrze použití vlastního rozumu dospět k jinému pohledu na opičí soutěžení a fandění sportovcům, národům, „klukům a holkám“.

A mnohé je potom rozpoznáno jako záliba idiotů - a manipulátorů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz