Hlavní obsah
Aktuální dění

Zlý, zlý svět pro nejlepšího přítele „demokratů“, Jendu Čižinského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.carthrottle.com

I železně konformní Pražané, již se bez ohledu na své postavení na sociálním žebříčku předhánějí v oddanosti pravicové ideologii sloužící nejbohatším, snad rozpoznají dopady politiky „demokratů“ v Praze.

Článek

Psal jsem o tom již např. zde na blogu, který mi bez avíza a náhrady zcenzurovali a zrušili podřízení „hodného“ oligarchy Bakaly: Jan Čižinský a jeho Praha sobě se stanou rytíři smutné postavy v naší národní báji o pravicových „demokratech“.

Nikdo včetně mě nemusel být žádný génius, aby toto předvídal. Měli jsme malé intermezzo s Hanou Marvanovou - a nyní i Marek Švehla, velký demokratický myslitel z českých oligarchizovaných médií, si bude moct oddychnout, že situace byla v Praze „rozmotána“ a opět jsou tu: naši demokraté s vládním půdorysem! Tedy Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL), Piráti a STAN.

Má to výše zmíněný háček, že tomu je méně než týden, co bylo na onu „Alianci stability“, kterou Piráti uzavřeli s Čižinským a Prahou sobě, pokud ne přísaháno, tak ale arci poukázáno. (Pro jistotu však byla pro nynější vývoj připravována půda v médiích těch či oněch jiných "demokratů"; chápete trochu, jak u nás funguje jejich koncentrovaná moc?)

No, ale protože jsme, tedy nejsme, ve válce, kde se situace mění každým okamžikem, nemůže se Jan Čižinský, jejž cituji v již odkazovaném textu, kterak mluví o „demokratech“ z vládních stran, divit!

Nechoď Jendo s pány na led

Abychom tedy parafrázovali Karla Havlíčka Borovského. Jenda respektoval, ale páni nerespektovali. „My respektujeme suverenitu SPOLU a to by mělo respektovat suverenitu našich subjektů, které tvoří alianci“, vyslovoval se s diplomatickou grácií.

Ale možná, že došlo k nějakému „odškodnění“, jak o tom píši v prvním textu a jak lidé, kteří se v této zemi nenarodili včera, mohou také spekulovat. Je též poměrně pikantní, že Piráti svůj podraz (pardon: konstruktivnost), provádějí v souběhu například s tímto děním. Ale to přeci patří k pražské eleganci…

Jan Čižinský se tedy nabídl, že pomůže udržet ideologii o „demokratech“ (i když např. ODS v Praze vede takový Marek Benda, proti přízračnému reakcionářství se kvůli uhájení své vlastní „elegance“ postavil i Bakalův Respekt, na Praze 1 působil bratrům Čižinským dobře známý pan Hejma ze STANu), ale kdo chce kam, pomozme mu tam.

O co jde v Praze

Je to třeba rozepisovat dlouze? Praha je extrémně lukrativní zdroj zisku pro větší a velké vlastníky a jejich politické vykonavatele.

Developerské projekty, privatizace městského majetku, zaměstnávání (legálně i nelegálně) se obohacujících kamarádů v městských firmách, nemovitostní spekulace atd.

Čtenáři si mohli v řadě médií všímat propagandy ve prospěch zahušťování Prahy a stavby nových a nových bytových a kancelářských komplexů, přestože jich není nedostatek (zde odkaz na zajímavý blog, který zatím nesmazali).

Něco také popisuje Kristýna Drápalová - kterou na přidružených účtech volební kampaně Spolu, „Pravda o sobě“, neopomněli nikdy titulovat „soudružka Drápalová“ (a vidíte, jak se to v souvislosti s prezidentskou volbou proměnilo s tím antikomunismem).

Další věcí je nesmyslná vstřícnost vůči ježdění auty, celý ten životu nepřátelský konzervativní marasmus.

Pražští poddaní ale nyní tedy budou moct uvažovat, jak u nás funguje moc a co její různé konstelace přinášejí.

A celorepublikoví poddaní se budou moci zamýšlet, jakže je to s těmi „demokraty“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz