Hlavní obsah
Sport

Nestárnoucí Kasai: opět řádí ve svěťáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: foto: Pixabay

Létající dědeček, tak se mu už nějakou dobu přezdívá, nestárne. Po roce se opět představil v kvalifikaci SP v Sapporu.

Článek

Zatím co v minulém ročníku skončil 55. v kvalifikaci a do hlavního závodu se nedostal, letos to je o poznání lepší. V páteční dopolední kvalifikaci si vyskákal účast v závodě díky 45. místu. Ve zkušebním kole to bylo daleko lepší. V něm totiž japonsky skokan skončil na výborném 23. místě, které by v závodě znamenalo postup do 2. kola.

Už tím, že startuje na závodech ve světovém poháru překonává rekord nejstaršího muže v soutěži, který byl už předtím v jeho držení. Aktuálně mu je 51 a nemusí to být to poslední, co dokázal.

Do sobotního závodu se kvalifikoval i jediný Čech ve SP Roman Koudelka. Do závodu postupuje z 22. místo. Koudelka si Kasaiem defakto vyměnili pozice oproti zkušebnímu kolu, v něm totiž Japonec byl 23. a Koudelka 47.

1. kolo závodu se bude konat již v sobotu dopoledne.

V sobotním závodě se dokonce dostal do 2. kola a celkově skončil na 30. místě. No, uvidíme, co předvede zítra.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Roman Koudelka
Noriaki Kasai

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz