Hlavní obsah
Sport

Změny u biatlonové reprezentace: známe složení trenérských týmů pro nadcházející sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: český biatlon (se svolením)

Egil Gjelland

Po konci neúspěšné sezony, ve které český tým nezískal jedinou medaili, biatlonový šéf Hamza oznámil, že pro nadcházející sezonu chystají změny ve složení realizačních týmů.

Článek

Kdo končí?
Matt Emmons, zlatý medailista z OH ve sportovní střelbě, krátce po sezoně oznámil, že v další sezoně nebude u týmu pokračovat. Střelecký trenér reprezentace tak nejspíše reagoval na nepovedené výkony českého týmu na střelnici v celé sezoně.

Hlavní trenér ženské reprezentace Egil Gjelland taktéž u české reprezentace končí. Po 6 sezonách se tak loučí s českým týmem. Jeho odchod je asi největší překvapení ze všech. Ondřej Rybář oznámil, že svaz dělá koncepční změny, a tím chtějí dát šanci mladým trenérům.

Posledním odcházejícím od české reprezentace je Jiří Holubec, který se tak rozloučil se svou bohatou trenérskou kariérou.

Jaké bude složení týmů?

U ženského A týmu budou trenérskou dvojici tvořit Ital Luca BormoliniLukáš Dostál. Luca Bormolini, starší bratr Thomase, se po sportovní kariéře stal trenérským školitelem IBU. Působil u reprezentačních výběrů Austrálie, Jižní Koreje, Nového Zélandu. Právě on stál za zjevem vycházející hvězdy Campbella Wrighta. Druhý jmenovaný je bývalým juniorským reprezentantem a v loňské sezoně působil jako asistent u týmu juniorů.

U mužského týmu bude nadále pokračovat trenér Michal Málek a jeho kolegou se stane bývalý úspěšný reprezentant Ondřej Moravec, který získal devět medailí na vrcholných akcích. Moravec se vyjádřil, že za 2 přípravná období je ještě spousta času na kvalitní přípravu na příští OH v Itálii.

Třetím trenérským týmem je tandem Aleš LigaunZdeněk Vítek, kteří budou pomáhat v přípravě obou týmům, a následně povedou týmy v IBU cupu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz