Hlavní obsah
Sport

Neuvěřitelný Wimbledon. Vondroušová vyhrála dvouhru a Strýcová se rozloučila vítězně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: ČTK, isport.cz

Wimbledonské šampionky s trofejí

Letošní Wimbledon se českým barvám náramně povedl. Získali jsme hned několik turnajových vítězství, jedno finále a další skvělé výsledky.

Článek

Markéta Vodroušová ve třetím velkém finále konečně uspěla. Po porážkách v Paříži 2019 s A. Barty a v Tokiu na LOH s B. Bencic porazila ve finále Wimbledonu světovou šestku Ons Jabeur dvakrát 6:4. Byl to trochu nečekaný triumf, protože její wimbledonské maximum bylo teprve druhé kolo a po několika zraněních se vrátila ve velkém stylu, navíc se díky získaným 2000 bodů posune na 10. místo světového žebříčku, což je její nové maximum.

Pří cestě do finále si poradila s P. Stearns, V. Kudermetovou, D. Vekic, M. Bouzkovou, J. Pegulaovou, E. Svitolinovou a ve finále si O. Jabeur.

Druhým českým vítězstvím se může pyšnit Barbora Strýcová, která se při svém krátkém návratu nemohla rozloučit s milovaným Wimbledonem lépe. Se Su-Wei totiž ovládly ženského debla. Pokud jste koukali na finálový zápas Strýcová/Su-Wei - Hunter/Mertens, tak jste nemohli vidět lepší zápas čtyřhry na letošním Wimbledonu, zápas, který nabídl mnoho zvratů, nakonec zvládlo duo Strýcová/ Su-Wei a to v poměru 7:5 6:4 a mohli se tak radovat ze zisku druhého wimbledonského triumfu, už ho spolu vyhrály v roce 2019. Kdo ví, jestli se tento pár ještě nekvalifikuje na turnaj mistryň, protože v žebříčku WTA čtyřhry race poskočili na 7. místo a na tento turnaj se kvalifikuje 8 párů.

Třetí český triumf přidali české juniorky, Kovačková/Samsonova ve čtyřhře, když v neděli odpoledne zdolali britský pár 6:4 7:5.

O poslední triumf se postaral český junior Jakub Filip, který s Italem Vulpittou zvítězil v juniorské čtyřhře. Ve finále si poradili se srbsko francouzským párem dvakrát 6:3.

Další zajímavý výsledek ukořistila Nikola Bartůňková, která kráčela spanilou jízdou až do finále juniorského turnaje, kde bohužel nestačila na Američanku Ngounoue dvakrát 6:2.

Navíc pár Strýcová/Su-Wei porazili v semifinále pár Bouzková/Sorribes Tormo, což je další skvělý výsledek. Další český tenista Adam Pavlásek s A. Beharem se dostali do čtvrtfinále, kde nestačili na světové jedničky Koolhof/Skupski ve třech setech, navíc si během turnaje připsali velmi cenný skalp Maktiče/Paviče. V osmifinálových bojích se rozloučili s turnajem loňská čtvrtfinalistka Marie Bouzková, která vypadla s šampionkou Markétou Vondroušovou, Petra Kvitová, co nestačila na finalistku Ons Jabeur a Jiří Lehečka, který skrečoval ruskému tenistovi Medvedevovi.

Já si, myslím, že české barvy ostudu určitě neudělaly. A co si myslíte vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz