Hlavní obsah
Sport

Skončil první hrací týden MSJ v hokejbale. Češi si odvážejí 5 medailí.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: českomoravský svaz hokejbalu

Logo mistrovství

Skončil první týden mistrovství světa juniorů. Češi ho úspěšně zvládli, odváží si 5 cenných kovů.

Článek

Skončil první týden mistrovství světa juniorů. Češi ho úspěšně zvládli, odváží si 5 cenných kovů.

Dvakrát zlato, jedno stříbro a dva bronzy, to jsou kovy, které naší získali.

V kategorii U14 získali oba naše týmy medaili. Lepší náš tým, Česko Blue, dosáhl na stříbro a druhý tým, Česko Red, skončil o příčku hůře. Vítězem této kategorie se stalo Slovensko.

Velký výsledek udělal nás lepší tým v kategorii U16, Česko Red dnes ve finále porazilo Kanadu West a hráči se tak stali mistry světa(2:1). O třetí příčku se utkalo USA a Slovensko, tým USA odešel z tohoto zápasu šťastnější. Druhý český tým se umístil na 6. příčce.

V kategorii do dvaceti let náš výběr dosáhl na bronzovou medaili, když v semifinále vedl se Slovenskem sedm sekund před koncem 5:4. Nakonec prohrál na nájezdy. O třetí místo se tak utkal s USA a ty dnes porazil. Ve finále si to rozdali Slovensko s Kanadou. Kanada zvítězila jednoznačně 10:3.

Poslední kategorie, která tento týden hrála byla nejstarší, U23. V této elitní kategorii zvítězil náš celek ve finále proti Slovensku 2:1 v prodloužení. O třetí flek se hrálo americké derby Kanda vs. USA. Tento napínavý zápas skončí lépe pro USA, které zvítězili 6:3.

V druhé polovině turnaje sehrají zápasy U18 a U21 žen.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz