Hlavní obsah
Názory a úvahy

Boj o Rozárku Agáty Hanychové ve mně budí smutek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Nenávist mezi lidmi, kteří se údajně milovali. Kdo je více zrazen, ten taky více kope.

Článek

Vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa se moc šancí nedávalo. Lidé většinou hodnotili podle toho, jak se Agáta Hanychová už léta prezentuje.

Je pravdou, že mít vztah tak krátkou dobu a hned si z něj odnést dítě, na to je Agáta v našich očích specialistka. Pokud mám ale rozum, nebudu si hned s každým partnerem dělat dítě, když ho vlastně ani pořádně neznám. Mám za to, že se lidé poznávají ještě pár let po tom, co se seznámili.

Nesoudím zde nikoho, nevím, proč je Agáta, jaká je, já to vidím skrz mé přemýšlení a můj přístup k životu. Samozřejmě vztahy nemusí vyjít ani po tom, co se léta známe, ale co se týká Agáty, je to stále dokola. Nějak mi nejde na rozum, že není schopna alespoň trochu přemýšlet dopředu, a myslet hlavně na to, jaké dopady má její chování na její děti.

Co se týká maličké Rozárky, je mi smutno z posledních událostí. To, že se Agáta jako matka tak malého dítěte sebrala a odjela pryč na 3 dny, to ať si každý posoudí, já bych to nedokázala udělat. A to jak zareagoval Jaromír Soukup, to je věc další.

Agáta byla 3 dny pryč ze své vlastní vůle. Přesto, že Rozárka zůstala s chůvou a matkou Agáty, byla holčička zkrátka bez maminky. Když si vezmu pořad Výměna manželek, tam jsou ponechávány bez maminky také poměrně malé dětičky, a to mnohem delší dobu. Jenže když se maminka vrátila, musí Rozárka putovat k otci. Nestabilní prostředí, to je to, co si Agáta zřejmě opět neuvědomila, když se vrhla do všeho po hlavě s člověkem, kterého sotva znala.

Jaromír Soukup zareagoval přímo střelhbitě! Jakoby čekal na první chybu matky jeho dcery. Podle něj je opuštění dcerky jasným pochybením, a navíc netušil, kde se Rozárka nachází. A protože kontakt mezi rodiči je takřka nulový, tak místo Agáty kontaktuje policii. A bitva může začít.

Očividně si ani jeden z nich neuvědomuje, jak špatně tak malé dítě nese tyhle tahanice, kdy Agáta předává Rozárku otci, a ta pláče, protože zcela jasně k tatínkovi nechce. Video k zhlédnutí zde. Agáta tvrdí, jak je na ní malá psychicky závislá. Pokud je to pravda, proč ji tedy opouští ?

Většina maminek zastává názor, že tak malé dítě patří k matce. S tímto názorem souhlasím.

Jenže Jaromír Soukup jde tvrdě do boje a chce plnou střídavou péči. Ale jde mu skutečně o dobro Rozárky? Copak on neviděl, že když ji přebíral, okamžitě se rozplakala? Rodiče se na sebe ani nepodívali a taková to byla láska. A to při rozchodu oznamovali, že se rozcházejí jako přátelé a milující rodiče malé Rozárky.

Vztek a zřejmě chuť se pomstít přes malé citlivé dítě někomu úplně zatemnil mozek. Dítě jako rukojmí? Neměl to být důkaz lásky? To se opravdu dva dospělí lidé neumí chovat dospěle? Stálo to Agátě za to? Nejen výlet na 3 dny, ale celá tato volba? Musela přeci tušit, jaký je Jaromír Soukup. Alespoň trochu. Stále samá sluníčka a srdíčka, a po porodu najednou zvrat? Co si o tom myslet?

Otec Rozárky dle mého stále nevstřebal tak rychlý rozchod a následnou svatbu Agáty. Opět její další unáhlený krok. Zda je to zase tak rychle láska, nebo to bylo na truc Soukupovi, to je opět spekulativní. Následky tohoto rozhodnutí uvidíme zřejmě opět později.

To, že Agáta dětem dopřeje kde co po materiální stránce, je sice hezké, ale myslím, že jednoduché to není ani pro jedno z jejích dětí.

Dále malá Mia, kterou má s Jakubem Prachařem. Ta zase musí být na všech fotografiích rozmazaná nebo jinak skrytá. To je zase krok otce Prachaře. Co si tím dokázal, to netuším. Ani malá Mia zřejmě nemůže mít práva jako každé jiné dítě. Vlastně nerozumím tomu, proč by měl soud přikazovat rodičům, zda můžou, nebo nemůžou zveřejňovat tvář svého vlastního dítěte. Jako rodič bych nesouhlasila, pokládám to za své osobní rozhodnutí. A už vůbec nechápu, proč dá soud za pravdu jednomu rodiči a názor druhého jde stranou. Copak nemají oba stejná práva? Jestli dítě patří na sociální sítě je názor každého, a pokud otec nechce, ať ji tam nedává, matce to nevadí, tak ji tam dává, proč do toho hned tahat soud?

Svět celebrit není nic obdivného. I kdyby měli konta plné a jen si užívali, ztráta soukromí a propírání osobních věcí za to nestojí.

Jak to dopadne s malou Rozárkou, je ve hvězdách. Je mi té maličké nesmírně líto. Ale když se neumí chovat dospěle její rodiče, pak jí jen těžko někdo může pomoci, aby nesla co nejmenší následky. Zhrzený chlap a na maximum vytočená žena. Tohle asi dobře nedopadne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz