Hlavní obsah
Lidé a společnost

Brenda a Dylan už navěky spolu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Zpráva o smrti neskutečné bojovnice seriálové Brendy mě uzemnila. Její boj byl dlouhý a pro mě to byla neskutečně statečná žena.

Článek

Kdo sledoval seriál Beverly Hills 90210 dobře ví. Seriál plný studentského života a velkých lásek byl ve své době naprosto triumfální. Získal si fanoušky po celém světě.

Já osobně jsem jako asi spousta dívek byla zamilovaná do Dylana, kterého ztvárnil herec Luke Perry. Jeho šibalský pohled mě naprosto uchvátil a právě Brenda, kterou hrála zesnulá Shannen Doherty, mi k němu pasovala nejvíce.

Jejich osudy se střetly nejen v seriálu, ale také v realitě. Oba opustili tento svět zbytečně brzy.

Filmový Dylan prodělal ve svém domě v Sherman Oaks masivní cévní mozkovou příhodu. Byl hospitalizován v nemocnici, původně na pozorování, později jej lékaři uvedli do umělého spánku. Dne 4. března 2019 zemřel ve věku 52 let.

Jeho filmová láska Brenda žila o rok déle. Rakovině podlehla ve svých 53 letech.

Právě v roce 2019, kdy zemřel Luke Perry, ona oznámila světu, že je v posledním stádiu rakoviny. Její boj se zákeřnou nemocí sledoval snad celý svět, a hlavně ti, kdo ji stále měli za mladičkou studentku Brendu.

I když svitlo světýlko naděje a mohla konečně zabrat nová léčba, bylo už pozdě. Životní cesta této bojovnice byla ukončena a ona odešla navždy do hereckého nebe za svou seriálovou láskou.

Věřím, že její poslední roky byly velmi těžké, ale stále jsem tak nějak věřila, že jí bude těmi nahoře pomoženo. Nebylo.

Když člověk jen slyší, kolik lidí trápí tato krutá nemoc, má strach.

Touto nemocí prošlo i několik celebrit, některé se nebojí o ní mluvit a nestydí se ukázat, jak s ní bojují. Smekám před všemi, kteří si onkologickým neduhem prochází, a všemi, kteří dobojovali.

Právě Shannen Doherty svým silným příběhem dávala naději. Na sociálních sítích ji sledovalo spoustu stejně nemocných lidský duší. I když věděla, že tento boj nemůže vyhrát, byla odhodlána bojovat. A přesto, že byla označována za jakousi potížistku, role pacientky jí byla dána osudem, byla to role nejtěžší a bohužel poslední.

Po mnohaletém utrpení si její duše zaslouží pokoj.

Brenda a Dylan jsou už zase spolu. Jako by to celé bylo předem osudem napsáno.

Někdy se v životě děje tolik zvláštních náhod, že není možné se alespoň nezamyslet nad tím, zda skutečně není něco mezi nebem a zemí, něco, co se nedá rozumem pochopit, a hlavně uchopit.

I když je to velmi smutné, věřím, že vždy se vše děje přesně tak, jak má. I přesto, jak těžké a bolestné věci jsou, nesou někomu dalšímu jasné poselství. Otázkou je, zda ho zachytíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz