Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jak rozeznat spřízněnou duši od skrytého manipulátora?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

To je určitě on. Ten, na kterého jste tak dlouho čekala. Navíc se chová, jako by jste byla jeho neuvěřitelným zázrakem v jeho smutném životě. Ale co když intuice volá a varuje a vy to odmítáte slyšet?

Článek

Cítíte se na vrcholu štěstí? Slyšíte od něj přesně ta slova, která jste si vždy přála od muže slyšet? Vypadá to, že vás miluje přesně takovou, jaká jste. Je na vás hrdý a udělá pro vás cokoli. Slibuje, že vaší důvěry a lásky by nikdy nezneužil. Všechno nasvědčuje tomu, že je to on, vašeho srdce šampion. Určitě to skončí jako v pohádce, kdy spolu žili šťastně až do smrti.

Ale co když je to jen velmi zdatný manipulátor?

Začínáte si všímat, že po pár měsících se chová trochu jinak. Slova o tom, jak jste pro něj vším a nikdy by vám neublížil, jsou tak vzdálená. Jako mávnutím kouzelného proutku se z něj stává manipulátor.

Jak poznáte, že právě on je kouzelník, který to s vámi umí? Ale jen do chvíle, než vás dostane přesně tam, kam potřebuje?

Manipulátor si připravuje půdu několik měsíců a někdy i pár let. Jeho cílem je svého partnera zcela ovládnout, vlastnit a hlavně řídit.

Partnerku dokáže dostat do podřízené pozice. Zkouší to například tímto stylem:

„Víš lásko, vydělávám víc než ty a určitě ti to nevyčítám, ale vzhledem k tomu, že většina našich peněz je z mého výdělku, tak určitě chápeš, že mám právo si více užívat. Vím, že mě miluješ jako já tebe a přeješ mi to.“

Začínáte zjišťovat, že pokud by vám peníze náhodou pochyběly, člověk vedle vás je právě ten, který vám už není ochoten pomoci. Vy jste tady ta podřízená a závislá, dostal vás přesně tam, kde chtěl. Jeho výdělky jsou větší, a tak si se společným kontem dělá co chce.

Stává se z vás smutná a protivná žena a on má konečně důvod začít vás urážet, jak hnusná a protivná jste a jak si s vámi kazí život. Ani uvařit pořádně neumíte.

Je vám to všechno líto, chcete se obhájit, ale to je přesně to, na co on čekal. Dostat vás na kolena. Omlouvat se.

To je právě rozdíl mezi spřízněností a manipulátorem. Spřízněnou duši netěší váš žal, manipulátora to hřeje u srdce. Konečně je na něm někdo závislý a potřebuje ho.

Jeho radost z vašeho smutku je neskutečná. A velmi rád si ještě přisadí.

Manipulátor využije všechny vaše slabosti, které jste mu na počátku toho krásného vztahu sdělila. Využije vaší bezmezné důvěry. Použije proti vám přesně to, co vás v životě zranilo.

Začne také například najednou zpochybňovat vaši rodinu, vaše kamarády atd.

Přijde také vydírání, pokud mě miluješ, s tím a tím se už stýkat nebudeš, když víš, jak je nemám rád. Já mám rád tebe a ty mě, tak určitě nechceš, abych byl zklamaný, že ti na někom záleží více než na mě.

TLAK JE POSTUPNÝ A SYSTEMATICKÝ. DOSTANETE SE DO POZICE, KDY UŽ VLASTNĚ NEMÁTE ŽÁDNÉHO SPOJENCE.

Foto: Pexels.com

Už nemáte nikoho, kdo by vám pomohl.

Bohužel manipulátor dokáže dosáhnou toho, že se budete chovat čím dál více jako šílená, psychicky to přestanete zvládat. A on má další důkaz, že vlastně nejste normální a nejste například absolutně schopná se postarat o děti. Dokonce dokáže proti vám zmanipulovat i ty děti. I ony vás uvidí jako nesvéprávnou.

Nejsmutnější na tom všem je, že když už jste si vědoma toho všeho, kam vás to dostalo a chcete vztah s manipulátorem ukončit, nepodaří se vám to. Nebo je to na velmi dlouho a cesta je těžká.

Nerozumíte tomu, co jste udělala špatně, když jste přeci udělala vše tak jak si přál. Z lásky k němu. Ano, stala jste se jeho terčem. A stačilo jen to, aby byl na vás z počátku tak moc milý a chápavý.

Vnímejte, pokud možno co nejdříve varovné signály, a hlavně věřte své intuici. I když to s vámi muž umí, ale přece jen se vám něco nezdá, hlodá tam červík pochybnosti, odejděte. Bude se snažit vám horoucně dokázat, jak vás miluje, ale vaše intuice je vždy správná. Nedejte na zamilovanost a na to, jak vás to bolí.

Vnímejte svůj šestý smysl, který vycítí, že něco není v pořádku. Manipulátor žije z vašich slz. Když budete neústupná, jeho láska k vám pomine, nemá se z čeho nasytit. Vidí, že jste neoblomná. Nakonec vám dá ještě najevo, že jste stejně za nic nestála. A tak se anděl změní v ďábla a vy prozřete.

Zdroj: Youtube, Firstclass.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz