Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Krutost řemeslníka v době povodní nadzvedla občany

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels.com/ Pixabay

Pokud mezi odpad po povodních patří podle někoho i nevinné zvířátko, pak je něco špatně.

Článek

Zatopená města se nyní potýkají s hromadami odpadu a uklízí se ve velkém. Jak se ale ukazuje, ne každý člověk má srdce a za odpad považuje i zvíře.

Opavské obyvatele šokoval příspěvek na sociální síti, kde muž projíždějící zatopenou ulicí v Opavě viděl muže, jak surově mrštil malinkým kotětem do odpadu, kde je sklo, železo atd.

Dnes jsem vezl obědy a vody pro 20 lidí. Nicméně když jsem projížděl kolem domu velkoklempíře a viděl, jak ten člověk nese v jedné ruce malé kotě za hřbet(ne tu volnou kůži za krkem) a jím vší silou hodil do odpadu, kde bylo vše od bahna, skla, dřeva a železa, tak jsem nechápal.

Příspěvek je delší a plný vulgarit. Nicméně se setkal s absolutním opovržením nelítostného muže a kotě bylo díky pohotové reakci sousedky, která vše viděla a neváhala skočit do hromady odpadu, zachráněno.

Čin muže byl jednoznačně odsouzen, byť je to pro některé jen „blbá“ kočka, protože i přesto je to živé stvoření jako my všichni. Kdo nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi, říká se.

Muž, který vezl obědy potřebným, také zveřejnil jméno i adresu muže, který se zachoval naprosto nelidsky. Sledující se shodují, že ten člověk není oblíbeným a po tomto činu nebude oblíbený už vůbec. Byl nazván lidskou hyenou.

Komentáře jsou značně vulgární, protože tomuto pánovi neumí nikdo přijít na jméno. Ale z těch slušnějších:

„Vše se mu vrátí. Karma je zdarma. aspoň teď budou lidé vědět, co je to za člověka.“

„Prase, ignorant. Zaslouží jen opovržení.“

Všichni, kterých se dotkly záplavy, jsou pod velkým tlakem a není se co divit.

I já znám pár lidí, pro které je kočka jen „blbé“ zvíře. Stále je to ale stvoření, které vůbec za nic nemůže a rozhodně ani pro mě není odpadem a nerozumím nikomu, kdo takto na zvířecí duše pohlíží.

A jako ostatní, ani já nemám pochopení pro takové kruté jednání. A pána neomlouvá ani to, že byl zatopen a zřejmě mu ruply nervy.

zdroj: Facebook

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz