Hlavní obsah
Lidé a společnost

Miloval přírodu, ale také alkohol. Umíral tři týdny. Jiří Zahajský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Velmi charismatický herec s hlasem, který budil respekt. Podmanivý pohled jeho očí jistě okouzlil mnoho žen. Roli měl například ve filmu Mravenci nesou smrt nebo Čas pracuje pro vraha.

Článek

Působivý herec, kterému se říkalo šlechtic, se už od dětství věnoval divadlu. Pocházel z pěti dětí a herecké nadání měl jako jediný z nich.

Jeho talent objevil režisér už v Zahajského studentských letech. Tehdy vystupoval v souboru ochotníků. Udělal zkoušky u E.F.Buriana, vystudoval DAMU a stal se členem Vinohradského divadla.

Zahrál si například s Vladimírem Menšíkem či Libuškou Šafránkovou.

Vzpomeneme jistě i jeho roli v seriálu Křeček v noční košili.

Herci se říkalo šlechtic, protože tak působil i díky svému udržovanému plnovousu. Kdysi chtěl být hajným.

Foto: Flickr.com

Jiří Zahajský

Když vzpomeneme na dobu, kdy pořady ještě uváděly hlasatelky, vzpomene si rovnou i na jeho dlouholetou partnerku, kterou byla hlasatelka Kamila Moučková. Po jejím boku stál dlouhých 31 let.

Dítě, které s Kamilou Moučkovou čekal, na svět nepřišlo. Jeho partnerka se rozhodla, že podstoupí potrat. Sama už měla tři děti z předchozích manželství.

„Tenkrát to pro mě bylo tak strašně náročné. Měla jsem pocit, že si to nemůžu dovolit. Jirka se ale zachoval fantasticky. Řekla jsem mu to a ptala jsem se, co s tím, když mám už tři děti. A on řekl, že je to věc ženské. Že samozřejmě chlap, když miluje ženskou, s ní chce mít dítě, ale že snad není všem dnům konec,“ vzpomínala Kamila Moučková v pořadu Příběhy slavných.

Svého činu ale potom celý život litovala.

Také se nikdy nesmířila s tím, že ji Zahajský opustil a oženil se s její kamarádkou Janou Brejchovou.

Svatbu s Janou Brejchovou uskutečnili po pěti letech své známosti. Nevěsta však také celý život litovala. A to toho, že svatbu neudělali dříve, kdy ještě žila maminka Zahajského. Ta byla z jejich lásky nadšená.

Herec měl velmi rád přírodu, les, houby. Na hezkém místě si také pořídil chalupu, ještě když byl se svou první partnerkou Kamilou Moučkovou. Oba se velmi věnovali opravám stavení, na chalupě se opravdu nadřeli.

Sem také začala za Kamilou Moučkovou jezdit Jana Brejchová, do které se Zahajský zamiloval. Inu, lásce se poručit nedá.

Foto: Flickr.com

Jana Brejchová

Časem se ukázalo, že nejde o nějaký flirt či chvilkový románek. Vedle Jany Brejchové strávil herec svůj život až do konce svých dnů.

Kamila Moučková musela chalupu opustit, což pro ni jistě byla další rána.

Vlastních dětí se herec nedočkal. O své zdraví příliš nedbal. Je známo, že snídal panáky vodky, kouřil, a navíc onemocněl rakovinou prostaty. Ale to ho od popíjení neodradilo.

Jana Brejchová vodila svého muže v posledních chvílích na procházky. Byl už slabý a pohublý.

I když se zdálo, že nemoc ustupuje, nastal zvrat, kdy se Zahajskému velmi přitížilo. V nemocnici umíral dlouhé tři týdny a podle slov lékařů byla smrt skutečným vysvobozením.

Jana Brejchová a Kamila Moučková se už nikdy nesmířily. Chalupa Jiřího ZahajskéHo byla po jeho smrti okamžitě prodána.

Zdroj: Blesk, Ženyiprima.cz, Wikipedie

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz