Hlavní obsah
Zdraví

Místo hezky nabarvených vlasů se dočkala oteklé hlavy do obřích rozměrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cotton Bro studio/pexels

Trend barvení vlasů neustává. Některé ženy si barví svou hřívu samy doma, jiné dají přednost profesionálům v salonu. Případ maminky tří dětí ale budí hrůzu.

Článek

Jak běžné. Když chceme třeba ušetřit, zajdeme si do drogerie, koupíme si svůj oblíbený odstín a své kučery si nabarvíme svépomocí. Dělá to tak spousta žen. Zda něco hrozí nebo ne, tomu až tak nevěnujeme pozornost. Možná víme, že můžeme mít alergickou reakci, ale to se moc nestává, případně nějaké to pálení nebo vyrážku vydržíme.

Maminka tří dětí ale varuje! I ona zvolila domácí barvení. Přeci když se barvy běžně prodávají v obchodě, nemůže nic hrozit.

Po nabarvení ale přišel šok.

Při použití obyčejné barvy žena téměř neviděla na oči, obličej i hlava jí otekly do obrovských rozměrů a byla nucena vyhledat lékařskou pomoc. Vůbec neměla tušení, co může způsobit obyčejná barva z obchodu.

Žena viděla, že se jí nejprve objevila mírná vyrážka na krku. Pak ji mírně otekl obličej, ale řekla si, že to bude ona alergická reakce, která může někdy nastat a myslela si, že to přejde.

Bohužel. Otok nabral na síle a žena musela 2× podstoupit ošetření v nemocnici, které ale nepomohlo. Zabrala až velmi silná antihistaminika.

Maminka svůj zážitek zveřejnila na sociální síti, kde tímto varuje všechny ženy před používáním barev na vlasy. Její příběh můžete shlédnout zde.

Chemikálie, která způsobuje alergickou reakci, se přidává také do tetovacích inkoustů a jmenuje se Parafenylendiamin. V barvě na vlasy funguje jako vývojka a přidává se převážně do tmavších odstínů.

Její název můžete ale na obalu vidět také pod pojmem diaminobenzene, benzenediamine, aminoaniline nebo p-phenylenediamine.

Pozorujete-li při barvení vyrážku nebo otok, okamžitě s barvením přestaňte a je-li to nutné, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Dailystar.co, proalergiky.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Barvení vlasů

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz