Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nechutný nátlak na maminku Simony Postlerové. Proč se nechce starat o svého vnuka?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia/Matěj Baťha CC BY-SA 3.0

Mediální boom se opět rozjíždí. Po nečekané smrti Simony Postlerové začíná nátlak na pozůstalou maminku s naprosto nevhodnými otázkami a očekáváními.

Článek

Sympatická herečka a dabérka Simona Postlerová opustila tento svět velmi nečekaně. Její skon zaskočil celou republiku. Jak musí být v šoku její nejbližší si asi můžeme jen představovat.

V médiích se okamžitě začaly rojit nevkusné názory a také velmi nevhodný rozhovor redaktorky televize s pozůstalou maminkou.

Simona Postlerová zde zanechala dceru a také nemocného syna Damiána, který trpí autismem.

Po nevhodných otázkách redaktorky, co bude s chlapečkem, kterému je už ale 30 let, přichází další neslušné názory na vyjádření maminky zesnulé, že nemocný vnuk není její věc. Redaktorka jen pár hodin po oznámení úmrtí herečky volá mamince Janě a klade ji velmi citlivé otázky i přesto, že je zřejmé, že paní Janě Postlerové není vůbec dobře.

Z jakého důvodu lidé ihned očekávají, že se o nemocného vnuka bude starat babička? A jak může vůbec někdo mít tu drzost se na takové věci ptát, navíc tak velmi brzy po skonu herečky.

Maminka Postlerové je ve vysokém věku, zpráva o smrti dcery ji jako všechny velmi zaskočila, a ještě se očekává, že bude okamžitě odpovídat na dotěrné velmi soukromé otázky. A ejhle, jen se vyjádřila, že péče o nemocného vnuka není její věc, už se rojí názory chytrých lidí, co je to za babička.

Asi půjde do ústavu, pokud se o něj nebude starat sestra. Nicméně on byl v nějakém stacionáři a Simona si ho brala, když měla volno. Ale mívala od něj modřiny. On ji občas napadal, ale nemohl za to. Damián byl občas agresivní.
zdroj magazínu Extra

O jejím vyjádření, co bude s vnukem, se okamžitě všude píše jako o něčem strašném. Jak si babička vůbec může dovolit něco takového říci?

No vzhledem k jejímu věku nechápu, jak může někdo předpokládat, že se bude starat o nemocného vnuka, a dokonce to brát za samozřejmost.

Kdo nejedná dle očekávání ostatních, je hned označen za nějakého neslušného nemorálního podivína. Chtěla bych vidět, zda někdo z těch, kdo tento názor má, by si v tomto věku vzal do péče zřejmě i nebezpečného vnuka.

Navíc je zřejmé, že kontakty mezi Simonou a maminkou Janou nefungovaly. Vnuk Damián tak se svou babičkou nejspíš ani nemá žádný vztah. Proč si tedy hned populace myslí, že by měl být u ní?

Je to jen těžko představitelná situace, tím spíš, když vztahy v rodině nefungovaly. Ale bulvár s radostí hned sdělí, že babička péči odmítá a ti chytří z nejchytřejších mají ihned jasno. Toto není babička.

Do vztahu mezi Simonou a její maminkou asi viděli jen ti nejbližší. A byla to čistě jejich věc. Nefungujících vztahů je všude spoustu, ale všichni se tváří, že oni by určitě udělali tamto a ono, protože je to přeci morální slušnost. Jenže nám v uvozovkách normálním občanům, se v soukromí nikdo nešťourá a nikdo nás veřejně nehaní. To se nám to potom hodnotí.

Nevím, jaký člověk Jana Postlerová je. A není mi dáno někoho soudit. Jen mě zaráží, proč se hned očekává, že paní jejího věku si musí vzít do péče nemocného vnuka. A pokud se na to necítí nebo má jiné důvody, je hned kritizována.

zdroj: Žena a život, Blesk, tn.nova.cz, Extra.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz