Hlavní obsah
Lidé a společnost

Oslnila na plakátu s reklamou na pivo, dotáhla to do Hollywoodu. Česká Playmate žije v osamění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia

Byla idolem mnoha mužů, ona sama si to o sobě ale nemyslela. Česká Brigitte Bardot se objevila v Playboyi v roce 1964.

Článek

Krásná Češka, které se říká Olinka Bérová, byla úplně první Češkou, která se objevila jako sexuální symbol Playboye. Na stránky časopisu si ji vybral sám zakladatel časopisu a byly to fotografie velmi cudné.

Olga Schoberová měla sestru Evu, která se věnovala modelingu. Vzhledem k tomu, že byla velmi vytížená, na jednu ze svých akcí za sebe poslala právě sestru Olgu. Už chvíli poté se krásná Olga Schoberová objevila na plakátu plzeňského piva, kde jí bylo 20 let.

Tady se zalíbila režiséru Antonínu Kachlíkovi, který ji obsadil do filmu Bylo nás deset. Brzy poté hrála v populárních filmech jako Limonádový Joe nebo Kdo chce zabít Jessii?

Mezi její partnery patřil například kulturista Brad Harris, se kterým má dceru Sabrinu. Kája Saudek, Juraj Jakubisko, Josef Laufer nebo John Calley, kterého poznala na večírku známé Barbry Streisand. Ten přijal dceru Olgy za vlastní. S ním žila v luxusní residenci v Beverly Hills. Na návštěvu k nim jezdil například herec Clint Eastwood nebo Robert Redford. Bohužel se po dvaceti letech rozvedla.

Foto: Wikimedia/ CC-BY-SA

Olga Schoberová

Olga Schoberová si nějak zajímavá nepřipadala. S odstupem ale o sobě řekla „V době, kdy jsem byla populární, jsem si to neuvědomovala. Jedině teď když se dívám na fotografie, tak si říkám: Proboha, vždyť já jsem byla skutečně hezká.“

Sestra Eva modeling ukončila, a žije ve Švýcarsku, kde se provdala za lékaře.

V roce 1968 byla Olga představena i královně Alžbětě II., a to při slavnostním ceremoniálu.

Krásná česká Playmate ukončila svou kariéru už ve svých 40 letech. Po odchodu z USA žila nějakou dobu ve Francii a nakonec se vrátila zpět do rodné Prahy.

Spíše než herečkou byla skutečně nádhernou oslnivou ženou, které muži padali k nohám. Olga Schoberová se již roky skrývá a vyhýbá se veřejnosti. Kdysi řekla, že byla prostě jen hezká a herečkou se nikdy necítila být. Díky tomu si prý dodnes může spokojeně žít.

Režisér Václav Vorlíček uvedl, že Olga Schoberová si nepřeje, aby ji ještě někdo viděl poznamenanou časem. Podle něj je ale stále krásná. Ač by možná veřejnost ráda věděla, jak se má a jak nyní vypadá, jakékoli natáčení o své osobě rezolutně odmítla.

Olinka Bérová s médii vůbec nekomunikuje a dožívá v činžovním domě v centru Prahy. „Olgu mám ráda, a proto respektuju její přání. Novináři jí ublížili víc než dost, chápu, že se rozhodla před médii mlčet,“ řekla například před lety zpěvačka Yvonne Přenosilová, která se jako jedna z mála se Schoberovou stýkala i po jejím návratu z Ameriky.

Za odmítáním medií má stát špatná zkušenost Olgy s paparazzi, kdy vtrhli k ní do bytu a fotili ji naprosto šokovanou, nepřipravenou a neupravenou, a následně o ní psali jako o zlomené trosce.

Zdroj: Hammer house of horror.com, Blesk.cz,Lidovky.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz