Hlavní obsah
Lidé a společnost

Podle kruté diagnózy měla žít už jen dva týdny. Díky víře a obrovské vůli žije dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

Víra v sebe

Zakladatelka nadačního fondu Sudička Hana Ulmanová je živoucím důkazem toho, že naděje a víra v nás dokáže zázraky.

Článek

Ve světě je známo několik nevysvětlitelných zázraků a uzdravení z nemocí, kde byli lékaři přesvědčeni, že jakékoli uzdravení už není možné. Příkladem je světově známý Clemens Cuby, kterému 40 lékařů potvrdilo, že po rozdrcení obratle již nebude nikdy nikdy chodit.

Spadl z patnáctimetrové výšky na asfalt ze střechy svého domu a rozdrtil si přitom druhý bederní obratel L2, takže příčně ochrnul. Svou vlastní vůlí a vírou se dokázal uzdravit a dnes již normálně chodí i přesto, že jeho obratel zůstal poškozen.

Clemens Cuby je od osudného dne zastáncem samoléčebných technik. Opustil veškerý dosavadní život a díky svému vlastnímu zážitku se dál zajímá o různé samoléčebné techniky v jiných zemích světa, šamanství apod.

Foto: Wikimedia/ CC-BY-SA 3.0 Schorle

Clemens Cuby

Případ Hany Ulmanové:

Když jí bylo dvěma lékaři oznámeno, že rakovina se vrátila a to ve velmi agresivní formě, drželi ji u toho za ruce a oznámili, že jí zbývají dva týdny života, maximálně měsíc. Byly nalezeny metastáze na mozku. Doporučili, aby si ještě rychle vyřídila vše nezbytné a připravila se na odchod z tohoto světa.

Hana Ulmanová od počátku tohoto oznámení popírala, že by to bylo tak vážné a že má spousty povinností a nemůže si dovolit tady nebýt. Už když jí byla diagnóza oznámena poprvé, nehodlala se vzdát a svému soupeři největšímu-tedy smrti-se ani za nic nechtěla podřídit. Chtěla žít dál, kvůli rodině, dětem a tolik očekávané vnučce, která se měla narodit.

Odmítala nějaké detailní prognózy, nechtěla slyšet žádné názory lékařů. Věděla, že by ji to odrovnalo úplně. Zkrátka a jednoduše se rozhodla, že umírat rozhodně nehodlá.

Lékaři trvali na tom, že není možné, aby se uzdravila. Její nemoc byla ve čtvrtém stadiu. Hana Ulmanová jen chtěla, aby jí prostě něco dali, nasadili a dál už bude bojovat sama.

Vůbec si nepřipouštěla, že by měl nastat konec. Žila dál, jak byla zvyklá. Přes zákaz si chodila zaběhat, a byla ráda, že jí zabrala také biologická léčba. Její nádor je prý specifický. I když se stav rapidně zhoršoval, tato dáma to nevzdávala. V hlavě měla jasně nastaven cíl - neumřít. I ona si prošla ozařováním a skončila bez vlasů, velmi zhubla. Po roce nemoc metastázovala do mozku.

Bylo jí doporučeno svěřit se týmu paliativní léčby, i toto rázně odmítla. Její vzdor vůči lékařům se podobal trucovitosti malých dětí a lékaři kroutili hlavou.

Od diagnózy uplynul rok a půl, Hana Ulmanová je stále mezi námi. A i když ví, že zřejmě zemře dříve, než by si kdy pomyslela, nepřestává věřit. Podporou jí je milující manžel a celá rodina. Váží si každé denní maličkosti. Její pohled na život se od základu změnil.

Co se týká Clemense Cubyho, jeho příběh inspiroval také herce Pavla Nového, který po onemocnění skončil na vozíku. I on věřil, že když to dokázal Clemes Cuby, dokáže to i on. Tyto lidi pojí něco jako velké naštvání se na to, co se jim stalo a razantní odmítnutí toho, že by to měl znamenat konec. Tělo dostává příkaz v žádném případě se nevzdat. Nevěřit diagnóze jako takové, ale svým vlastním schopnostem a svému tělu.

Nabízí se známé rčení: Věř a víra tvá tě uzdraví. S pomocí lékařů se prý skutečně dokážeme uzdravit sami. Taky se říká, že všechno je v hlavě. Něco na tom opravdu bude.

zdroj: Lifee.cz, Youtube, Novinky.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Samoléčba

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz