Hlavní obsah
Lidé a společnost

Rapper Rytmus je kritizován za cenu vstupenek na koncert

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: wikimedia.commons/ David Sedlecký CC BY-SA 4.0

Proslulá O2 arena, která hostí nejlepší umělce, se má stát místem, kde svůj talent předvede známý rapper Rytmus. Kolik si žádá za své vystoupení se ale stalo terčem kritiky.

Článek

Patrik Vrbovský alias Rytmus, velmi populární a oblíbený zpěvák, má ceny vstupenek v obrovské O2 aréně nastaveny podle názoru populace dosti vysoko.

Koncert se má uskutečnit v září a sám Rytmus se pokládá za „otce slovenského rapu“. Svého talentu si nejspíše velmi cení a podle toho nastavil také ceny. Ty ale negativně komentují sledující na sociálních sítích.

Vstupenka, která je určena ke stání, přijde lidem velmi drahá. Jedná se o částku ve výši 2.190 Kč.

Cena je stejná jako za sektor, kde můžete sedět. Takto vysokou cenu neměly v O2 areně ani jiné velmi slavné celebrity v oblasti hudby.

Říká se, že nejdražší je lístek, který nikdo nekoupí. Najdou se i tací, kteří by za Rytmuse dali třeba 10.000,- a pak tací, kteří ani stovku.

Hodnotit, zda je lístek na stání drahý či ne, je asi trochu nevhodné. Každý umělec má právo určit si svou cenu a každý z nás má právo se rozhodnout, zda nám za tuto cenu zpěvák stojí. Ale logické je, že za tuto cenu budu raději sedět.

Rapper Rytmus byl dotazován, zda by mohl vysvětlit cenu lístků na stání, ale na dotaz nereagoval.

Vše je věc nabídky-poptávky. Faktem je, že velké množství vstupenek je již prodáno. Rytmus není začátečník a je jasné, že tomu odpovídají i ceny. Je taky zřejmé, že Rytmusovi sebevědomí nechybí. Osobně ale raději koupím lístek na festival, kde ho uvidím taky a za zcela jinou cenu.

Na Instagramu mám přes půl milionu sledujících, na YouTube téměř sedm set tisíc odběratelů. Na základě sledovanosti vím, že si můžu říct větší peníze. Nejdřív to bylo pět set korun. Pak tisíc. Pak patnáct set. Pamatuju si, jak se to zvyšovalo po pětistovkách. Dneska si řeknu za koncert deset tisíc eur, ale těch peněz si vážím. Zasloužím si je.
Rytmus r. 2019

Zdroj: Prahain.cz, Instagram, iDnes.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz