Hlavní obsah
Lidé a společnost

Stařenku nepřijali do domova důchodců kvůli jejímu tělesnému vzhledu a možnému nebezpečí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Tento případ je velmi smutný. Žena, která kvůli nehybné páteři musela několik měsíců jen ležet, a z důvodu nulového pohybu velmi přibrala, byla zamítnuta s vysvětlením, které si její dcera nenechala líbit.

Článek

Tato paní dělala celý život učitelku. Bohužel v roce 2020 utrpěla zlomeninu páteře a tak byla upoutána na lůžko a znehybněna.

Její tělo mělo brzy váhu 140 kg. Dokázala se později ale přemístit na invalidní vozík a přejíždět po bytě. Nebyla jednou z těch, kteří jsou trvale upoutáni na posteli bez možnosti jakéhokoli pohybu.

Když její dcera byla žádat o umístění do domova důchodců, co nejblíže k jejímu bydlišti, dostalo se jí zamítavé odpovědi. Důvod? Maminka je příliš korpulentní, a při požáru by byla jen přítěž,í a tudíž by vzniklo další nebezpečí. Bylo jí nabídnuto, ať svou matku umístí na speciální kliniku pro těžce obézní lidi. Jenže tady se umisťují lidé, kteří nemají vůbec žádný pohyb a skutečně jen leží na speciálních postelích pro velmi obézní lidi.

Dcera si to nenechala líbit, a obrátila se na inspekci péče. Přístup vedení tohoto domova důchodců shledala jako diskriminační. Její maminka nepatří mezi těžce obézní lidi, a navíc se pohybuje v běžném invalidním vozíku, se kterým projede i klasickými dveřmi.

Foto: Pexels

„Kvůli cukrovce drží přísnou dietu, ale nemůže sportovat, je logické, že hodně přibrala. Ležela několik měsíců na zádech bez jakéhokoli pohybu. Jen jsme chtěli najít místo někde poblíž, abychom ji mohli často navštěvovat,“ říká její dcera Hannah.

Případ prochází vyšetřováním, ale mluvčí zmiňovaného domova popírá pochybení z jejich strany či diskriminaci.

Zdroj: Medialeaks.ru

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz