Hlavní obsah
Aktuální dění

Kterému kandidátovi na prezidenta dát hlas?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Prezidentské volby se kvapem blíží, a tak je nutné vybrat správného kandidáta.

Článek

13. a 14. ledna 2023 se uskuteční první kolo prezidentské volby. Vybrat toho správného kandidáta, který by se líbil naší Neziskové Organizaci a byl tou správnou volbou v boji za lepší svět nebude nejjednodušší.

Předem bych chtěl říct, že současný výběr 9 kandidátů je smutný a pro ČR je obrovskou ostudou. Nejenže z 9 kandidátů má ženské pohlavní orgány a identifikuje se jako žena pouze jeden kandidát, ale všichni kandidáti jsou bílé barvy pleti! Nikdo z nich též není členem LGBTQ+ komunity a všichni mají české občanství. Volba prezidenta ČR je tak vlastně rasistická, sexistická, xenofobní, homofobní a transfobní. Já osobně dlouhodobě prosazuji, aby prezident ČR nebyl volen voliči, kteří často navíc volí nesprávně, ale byl jmenován EU, která sama nejlépe ví, kdo by byl pro ČR tím nejlepším prezidentem. Volební systém bohužel tímto způsobem zatím reformován nebyl, a tak je nutné vybírat prezidenta z tohoto skandálního výběru a tímto nepřijatelným způsobem.

Z 9 kandidátů mají reálnou šanci vyhrát volby pouze 3. Všichni asi vědí, že jde o Andreje Babiše, Danuši Nerudovou a Petra Pavla. Zbytek kandidátů je vlastně jenom komparz a bavit se o nich vůbec nemá smysl.

Petr Pavel byl celý život voják a zastával vedoucí funkce v militaristickém a fašistickém paktu NATO. Zastávám názor, že do 21.století nepatří nejen žádné vojenské pakty, ale armády a zbraně obecně. I když má P. Pavel některé správné názory a postoje, myslím si, že člověk jako on na funkci prezidenta nepatří. Z jeho vítězství bude mít naše Nezisková Organizace nejmenší radost.

Danuše Nerudová má narozdíl od ostatních kandidátů ženské pohlaví orgány a identifikuje se jako žena. Pro ČR by bylo skvělé, kdyby pozici prezidenta zastával někdo s ženskými pohlavními orgány. Zasadili bychom tím tvrdý úder patriarchátu. Další plusem je, že paní Nerudová zastává velmi správné názory a postoje, např. v otázkách klimatu, práv LGBTQ+ komunity a jiných důležitých věcech. V jejím poradním týmu jsou též skvělá jména jako např. Lucie Hrdá, či Johanna Nejedlová. Zkrátka, ze zvolení paní Nerudové budeme u nás v Neziskové Organizaci mít obrovskou radost.

Pak je tu Andrej Babiš. Na rozdíl od mnohých, kteří zastávají stejné postoje jako já, mám pana Babiše docela rád. Je sice odporný kapitalista, ale má mnoho dobrých stránek. Nejvíc se mi na něm líbí, že vždycky udělá to, co po něm EU chce. Koneckonců byl to on, kdo v Bruselu na konci roku 2019 odsouhlasil Green Deal. On je také tím, kdo do Bruselu poslal současnou českou eurokomisařku paní Jourovou. Jeho vláda navíc nikdy nekladla žádné překážky progresivnímu směřování ČR vstříc demokratickému eurosocialismu a spíše jej podporovala. Je také skvělé, že jeho hnutí volí mnoho voličů, kteří jsou proti tomuto progresivnímu a proevropskému směřování ČR vstříc demokratickému eurosocialismu. To vlastně znamená, že dokud pan Babiš bude v politice, nebude toto směřování vůbec nijak ohroženo. Zvolení prezidentem mu dává dalších 5-10 let v politice. Stejně jako v případě paní Nerudové i ze zvolení pana Babiše budeme mít u nás v Neziskové Organizaci obrovskou radost.

Je velká škoda, že pan Babiš s paní Nerudovou nemohou kandidovat na hrad společně. (V mnoha pokrokových zemích mají některé politické strany předsednickou dvojici. Jsem přesvědčen, že i post prezidenta či premiéra by mohla zastávat dvojice osob s odlišnými pohlavními orgány.)

I přesto však řešení tohoto problému existuje. Paní Nerudová i pan Babiš by se měli rozvést. Pan Babiš pak oznámí, že odstupuje z voleb a své voliče vyzve, aby volili paní Nerudovou, načež zahájí proces změny pohlaví. Až bude tento proces dokončen pan Babiš s paní Nerudovou, mezitím zvolenou za prezidentku, uzavře registrované partnerství a zaujme pozici první dámy. ČR díky tomu tak nejenže bude mít ve vedení země skvělé osoby, ale navíc učiní velký krok k tomu, aby se stala moderní a progresivní zemí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz