Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak moc nevinní jsou civilisté z Pásma Gazy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Jsou civilisté skutečně jen obětmi?

Článek

Trochu mi to připomíná paraelu Německa z třicátých let. Němci si tam zvolili za kancléře Adolfa Hitlera a nechali fašisty likvidovat Židy, Romy, postižené atd. Pak oslavili vítězné tažení Německa Evropou. No a na konci války velmi trpěli. Byli zabíjení, vysídlováni, znásilňováni.

Palestinci si před zhruba patnácti lety zvolili Hamás, který otevřeně hlásá, že chce Židy vyhubit a nechce žádný židovský stát. Vyrábí neustále rakety, které střílí na Izrael. Peníze, proudící na charitu si strká do kapsy, vyzbrojuje, aby zabil co nejvíce Židů. Když Hamás teď zaútočil na Izrael a pozabíjel stovky lidí, většinou mladých civilistů, nikdo v ulicích Gazy proti tomu neprotestoval.

Civilisté nejsou zcela nevinní, s výjimkou malých dětí. Ty jsou opravdu obětmi každé války. Izrael přerušil Gaze dodávky elektřiny, plynu i vody. Při tolika obětech se není čemu divit.

Izrael s pozemní invazí vyčkává, je to správné?

Opakovaně slýchávám názor, že čím dřív Izrael invazi spustí, tím lépe. Já osobně si to nemyslím. Myslím si, že horké hlavy, všude ve světě, přeci jen trochu vychladnou, když chvíli počká. A navíc, mezitím se udály věci, které spíše Izraelcům nahrávají.

- Egypt překvapivě odmítl otevřít hranice a vpustit Palestince (evidentně od nic nic dobrého neočekává)

- Jordánsko rovněž odmítlo palestinské uprchlíky

- Raketa vypálená na nemocnici v Gaze patřila teroristům

- USA velmi silně podpořilo Izrael.

-Objevila se videa, jak Hamás například vyrábí rakety z vodovodních trubek.

Já osobně si přeju, aby válka skončila co nejdříve, a byli zneškodněni všichni teroristé.

Aby, doufejme, mohl zavládnout mír!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz