Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zápach lidí v MHD

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Chceme všichni vonět?

Článek

„Ráno jedu do práce a někteří lidi už smrdí…“ nadávají lidé na internetu. Důvodů může být několik..buď se ten člověk hned po ránu silně potí a pot mu zapáchá…což se může stát. Anebo si na sebe vzal špinavé tričko. Anebo si na sebe vzal tričko sice vyprané, ale nedostatečně.

Pot, obzvlášť v kombinaci s deodoranty prostě jen tak v pračce nevyperete, a to ani při 60 stupních. Ve vláknech částečně zůstává i po vyprání. Lehce to zjistíte, když si k daným místům po vyprání přičichnete. Ráno si pak zdánlivě čisté tričko oblečete, a pak vyrazíte ven. Tričko se na vašem těle začne ohřívat, a ten zaschlý pot se začne vypařovat. A můžete začít nelibě vonět, i když se sami ještě vůbec nepotíte. Řešením je místa pod paží na tričku před tím, než ho dám do pračky, krátce přeprat s mýdlem v ruce. Někteří muži nosí rádi umělohmotná trička určená na cyklistiku, která dokáží smrdět úplně celá. Takovéto tričko bych dopředu namočila do desinfekce na prádlo, případně nalila desinfekci do pracího cyklu. Tím eliminujete různé bakterie a plísně.

Nedávno jsem četla, že král Charles se převléká i třikrát denně. Pokud se člověk potí, anebo vykonává v horku fyzickou práci, s jedním tričkem nebo košilí od rána do večera prostě nevystačí. Je dobré se během dne převléct. A klidně i dvakrát, když to jinak nejde.

Dále existují antiperspiranty, pokud je nechcete používat, tak jen obyčejné deodoranty. Ty se můžou používat mnohokrát během dne. Dále existují vlhčené ubrousky, kterýma se v případě potřeby můžete provizorně umýt.

Určitě je lepší používat trička z přírodních materiálů. Umělé vlákno je pro potící se lidi nevhodné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz